Étteremben dolgozom, a kidobásra váró ételeket sem vihetem haza. Ebben mégis mi a logika?
Vállalati étkezde. A helyszín Hollandia, de ez talán nem fontos.
Van, hogy megmarad az aznapi főtt-sült menüből, annak az a standard sorsa, hogy este záráskor megy a zöld kukába. Illetve, csomagolt élelmiszert sem adhatnak el a lejárati dátumon túl, tehát olyankor az is a szemétbe megy.
De nem szabad hazavinni. Tegnap elvettem a szemétbe tartó dolgok közül két csomag aznapi lejaratú salátát, amikor mentem haza, a menedzser észrevette, és rámszólt, hogy ezt tilos, és ki kellett dobnom.
Tudom, ez sok étteremben és étkezdében így van, de mégis mi benne a logika?
"Jogilag nem tudnak elszámolni"
Simán adhatnák dolgozónak olcsóbban, kéne rá egy belső utasítás, azt' kész.
De nem vacakolnak vele.
#15
Igen, ez lenne a megoldás szerintem is, ha a megmaradt kajákat féláron adnák a dolgozóknak.
Vannak olyan cukrászdák itt Magyarországon elég szép számban, ahol az utolsó fél órában minden süti és tortaszelet féláron van.
nem csak hollandiában hanem németorszagban is ez van ahol én dolgozom szintén van dolgozoi étkezde ha marad este valami főt éttel az megy a bio kukába , de van olyan mikor ki teszik hogy ingyen elvihetö de akkor vagy szolnak vagy papira jol láthatoan ki van írva hogy ingyenesen elvihetö .
de ez mindig fönökök döntése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!