Étteremben dolgozom, a kidobásra váró ételeket sem vihetem haza. Ebben mégis mi a logika?
Vállalati étkezde. A helyszín Hollandia, de ez talán nem fontos.
Van, hogy megmarad az aznapi főtt-sült menüből, annak az a standard sorsa, hogy este záráskor megy a zöld kukába. Illetve, csomagolt élelmiszert sem adhatnak el a lejárati dátumon túl, tehát olyankor az is a szemétbe megy.
De nem szabad hazavinni. Tegnap elvettem a szemétbe tartó dolgok közül két csomag aznapi lejaratú salátát, amikor mentem haza, a menedzser észrevette, és rámszólt, hogy ezt tilos, és ki kellett dobnom.
Tudom, ez sok étteremben és étkezdében így van, de mégis mi benne a logika?
Miert nem kerded meg a managert, hogy miert nem lehet elvinni?
A legtöbb kantinban a dolgozo olcsobban veheti meg a kajäkat.
Ha kerdes nelkül veszed el az lopäs, ott nem oszt es nem szoroz,hogy kidobäsra van itelve vagy nem.
En ezzel ugy vagyok ha a kollega megkerdi viheti, ha nem kerdi es rajtakapom akkor ki is rugom lopäs miatt...
Igaz, a szoci időkben, de 25 évig dolgoztam nyomdában. A selejt újságokat (amit nem is lehetne eladni), könyveket nem vihettük el, de még a filmes dobozokat sem. Miért? Nem a nyomda tulajdona, hanem a megrendelőé.
Volt egy tévéjáték, ami arról szólt, hogy egy forgatás kelléke egy rúd téliszalámi (igazi). Mi legyen vele a felvételek után. Kidobni nem lehet, mert a népgazdaság megkárosítása. Az operatőr sem viheti haza, mert nem az övé. Már nem emlékszem a végére, de érdekes logika mentén haladtak. Igaz, körbe-körbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!