Miért nem lehet elfogadni az én álláspontomat ebbe? 23./N
Húsvétra a összeakart jönni az egész család egy étterembe de ehhez nekem nem volt gusztusom.
egész egyszerűen azért mert az étterem az egyenlő a rablással.
A legnagyobb mocskoknak tartom az étterem a tulajokat.
Egy pincér meg egy szakács ezerszer jobban kihajtja a belét és a negyedét nem látja belőle mint amit a tulaj.
Csakhogy szemléltessem egy példával.
Egy 500 grammos spagetti tészta legrosszabb esetben 1000 forint a bolognai alap 730 és ennyiből azért 3-4 adagot bőven kihozok otthon 1730 legrosszabb esetben 2000 forintból 3-4 ADAGOT.
Bemegyek az étterembe és egy adag spagetti 3500 forint. Mire fel? Ne jöjjenek nekem a munkaerő megfizetésével meg az energiaárak megfizetésével mert ez olyan szintű haszonkulcs ami a tulaj zsebébe megy, hogy az már fájdalmas ha valaki ezen nem lát át. Ha lenne egy csöppnyi lelkiismeretük akkor úgy csinálnák az étterem tulajok a haszonkulcs kialakítását, hogy ugyanannyit keresnek mint a többi alkalmazottja.
Én meg megmondtam a családomnak, hogy ilyen mocskoknak nem adom a pénzem és kész. És erre meg azt mondták, hogy nem lehetek ilyen ne rontsam el a húsvétot mondom nekik mivel? Azzal, hogy nem adok pénzt ilyen tetveknek? Mondták, hogy meghívnak de úgy se kell bennem van annyi tartás, hogy a lábamat nem teszem be egy étterembe ha meghívnak se. Amikor meg hazajöttek gratuláltak nekem, hogy milyen "rendes" voltam.
Azért mocskolódni, meg túlzásokba esni nem kellene.
De nyugtass meg, hogy te még lisztet meg cukrot sem a boltból veszel, hanem otthol termeszted a búzát, meg a cukorrépát! Sőt, a vizet a kútból húzod, az áramot pedig szobabiciklivel termeled.
Tudod, a kereskedelem (és a szolgáltatóipar) már csak ilyen. A tulajdonos sem fogja nullszaldóból, vagy veszteségesen üzemeltetni a boltját, éttermét, stb. Ahhoz, hogy alkalmazottakat találjon, szintén fizetnie kell. Ezeket pedig a vállalkozása bevételéből finanszírozza. A potenciális ügyfél pedig eldöntheti, hogy fizet-e a szolgáltatások igénybevételéért, illetve azért, hogy az adott terméket nem neki kell elkészítenie. Tulajdonképpen a pénzzel a kényelmet és az időt fizeti meg.
Ettől függetlenül nyilván nem mindenki szeret étteremben enni. Többek között én sem. Én jobban szeretem azt enni, amit én csinálok meg, a saját ízlésemnek megfelelően. Abban biztos, hogy nem csalódok. De ezt el lehet mondani kulturáltan, gyűlölködés nélkül is.
"Az energia, rezsiárakkal miért ne jöjjünk? :) 2019 óta vendéglátó helyek közel egyharmada bezárt, vagy a bezárás közelében vannak."
Azért mert a tulaj a saját zsebét nézi és ha veszít egy fillért is a tetves nyereségéből akkor lehúzza a rolót.
Megmondom mi kellet volna, hogy ezek az éttermek kibírják.
Ha a tulajok lejjebb adják a nyereségüket és megelégednének azzal ha nekik a végén marad egy 400-500 ezer forint ahogy minden normális munkavállalónak és még ez is sok.
"Egyrészt a tulaj a befektetett tőkéjét kockáztatja, az alkalmazott meg csak a szabadidejét."
Ne haragudj ez nem igaz nem igaz és harmadjára is elmondom, hogy nem igaz.
Az igaz, hogy a tulaj a tőkéjét kockáztatja de az alkalmazott ne haragudj de nemcsak a szabadidejét mert ha elmegy dolgozni egy céghez és ott nem kap fizetést mert mondjuk a cég a csőd szélére kerül akkor az alkalmazott híd alá kerülhet szóval ne haragudj ez az állítás nem állja meg a helyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!