Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért nem lehet elfogadni az...

Miért nem lehet elfogadni az én álláspontomat ebbe? 23./N

Figyelt kérdés

Húsvétra a összeakart jönni az egész család egy étterembe de ehhez nekem nem volt gusztusom.

egész egyszerűen azért mert az étterem az egyenlő a rablással.

A legnagyobb mocskoknak tartom az étterem a tulajokat.

Egy pincér meg egy szakács ezerszer jobban kihajtja a belét és a negyedét nem látja belőle mint amit a tulaj.

Csakhogy szemléltessem egy példával.

Egy 500 grammos spagetti tészta legrosszabb esetben 1000 forint a bolognai alap 730 és ennyiből azért 3-4 adagot bőven kihozok otthon 1730 legrosszabb esetben 2000 forintból 3-4 ADAGOT.

Bemegyek az étterembe és egy adag spagetti 3500 forint. Mire fel? Ne jöjjenek nekem a munkaerő megfizetésével meg az energiaárak megfizetésével mert ez olyan szintű haszonkulcs ami a tulaj zsebébe megy, hogy az már fájdalmas ha valaki ezen nem lát át. Ha lenne egy csöppnyi lelkiismeretük akkor úgy csinálnák az étterem tulajok a haszonkulcs kialakítását, hogy ugyanannyit keresnek mint a többi alkalmazottja.

Én meg megmondtam a családomnak, hogy ilyen mocskoknak nem adom a pénzem és kész. És erre meg azt mondták, hogy nem lehetek ilyen ne rontsam el a húsvétot mondom nekik mivel? Azzal, hogy nem adok pénzt ilyen tetveknek? Mondták, hogy meghívnak de úgy se kell bennem van annyi tartás, hogy a lábamat nem teszem be egy étterembe ha meghívnak se. Amikor meg hazajöttek gratuláltak nekem, hogy milyen "rendes" voltam.

2023. ápr. 10. 01:27
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
93%
Van egy éttermem, dugunk?
2023. ápr. 10. 08:13
 22/34 anonim ***** válasza:
98%
Mond azt, hgoy nem akarsz étteremben kajálni. Ennyi, nem kell a körítés.
2023. ápr. 10. 09:01
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a majomkodásban csak azt felejtetted el, hogy a tulaj nem csak az embereket fizeti ki, hanem adózik keményen vállalkozóként, fizeti a rezsit - ami nem épp 2 ft- fizeti a beszállítókat - és ha a beszállító árat emel- akkor képzeld a tulajnak is muszáj, fizeti a futárt a benzint.. És sorolhatnám..

Szóval ennyit a logikátlan eszmeröffenésedről..

2023. ápr. 10. 09:21
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűbb lett volna annyit írnod: "Nem engedhetek meg magamnak egyetlen étteremben étkezést sem."
2023. ápr. 10. 09:37
 25/34 anonim ***** válasza:
96%

Egy étteremtulajdonos annyira "mocsok", mint bármilyen más vállalkozás tulajdonosa, nem értem miért emeled ki az éttermeket.

Egyébként én is ritkán megyek étterembe, mert abban igazad van, hogy otthon elkészítve töredékéből kijön az étel és nekem nem nem nyújt semmi különös élményt, hogy étteremben eszem. Persze vannak különleges ételek, vagy éttermek, ezeket szívesen kipróbálom időnként.

2023. ápr. 10. 09:46
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

A 730 Ft-os bolognai alap nem tudom hogy jön ki. Valami üveges vacak? Ha otthon főzöd megfelelő zöldségekkel, hússal, biztosan nem jön ki ennyiből.

Egy dolog az éttermek árrése, de egy üveges cuccot (ami teljesen jó lehet vészmegoldásnak ha szereted) ne hasonlítsunk már össze egy jobb minőségű szósszal.

2023. ápr. 10. 12:14
 27/34 anonim ***** válasza:
37%
Én azt utálom, hogy egy fél literes palackos vizet is kb 5-szörös áron adnak az étteremben, pedig azzal semmit nem csinálnak, miért nem jó csak a bolti ár duplája?
2023. ápr. 10. 12:23
 28/34 anonim ***** válasza:
95%
hat hallod neked is vannak problemaid....remelem a csaladod xart a fejedre es elmentek nelkuled jolrezni magukat te pedig maradjal otthon es fozd meg a spaghettidet 1000 ft-bol es nezd a tv-t egyedul. jo etvagyat
2023. ápr. 10. 12:57
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk abban igazad van, hogy olyan étterembe nem érdemes menni ahol konzerv bolognai szószt tesznek a spagettire, aztán kész az étel.
2023. ápr. 10. 14:25
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Most hogy rájöttél, miért olyan "gazdag" az összes étteremtulajdonos, mert gondolom sokat ismersz, miért nem nyitsz te is egyet pl. banki kölcsönből? Biztos adnak... persze a magas nyereség garantált, mert minél drágább, annál többen mennek...
2023. ápr. 10. 17:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!