Szerintetek milyen dolog az hogy egy vegán ismerősöm grill partira hív minket de nincs tekintettel a húsevőkre pl rám, mert mondta hogy húsra ne számítsunk?
Szerintem meg pont az lenne pofátlanság ha nem hívj meg. Ha mondjuk van egy baráti társaságom amiben mondjuk vannak pl, 20-an, de van közülük 1, aki zéró carb étrenden van, ezért inkább meghívott 19-et és az az 1 meg maradjon otthon vagy mi??? Ezt hogy értetted? Szeretetből meghívta,nem kivételezett. Egy grill partinak meg a társaság lenne a lényege nem feltétlenül csak a kaja. Amúgy ez az eset meg szerintem elég kivételes. Minden más esetben szinte meglehetne oldani simán ezt az egészet. Pl. Ha nem lenne vegán a házigazda, vagy ha a kérdező nem lenne zéró carb étrenden. Csak ez a kettő párosítása nagyon szerencsétlen....
Az hogy undorodik meg hogy nem szereti szerinted ugyanazt jelentené??? Én sem szeretem a zöldbabot, nem is eszem meg, mert az íze nekem nagyon nem ízlik, viszont nem akadok ki, ha mondjuk egy grillen az én kaján mellett zöldbabot is grilleznének. Viszont azon már igen, ha húst, mert azt nem hogy nem szeretem, hanem undorodom tőle. Aki nem vegán az ezt nem érti meg. A Veganok a húsra nem tudnak értelként tekinteni. Tudom hogy nagyon szadista lesz a következő példa, de szerintem ez lehet a legjobb megértetni. Most gondolj bele, hogy a te kaját mellett emberi maradványokat grilleznének. Neked sem tetszene ugye? Vagy te sem szeretnél ilyet a saját házadban. Most ezt tényleg ne vegyétek komolyan, de szerintem ez a legjobb példa. A vegánoknak ilyen a hús és amíg én sem voltam vegán, én sem hittem ezt el, sőt hülyének is néztem azokat, akik ilyeneket mondták.
"És igen, szomorú hogy a fene nagy alkalmazkodás egyes vegánok részéről csak önmaguk felé működik, vissza már egyáltalán nem hajlandóak megadni, ráerőszakolnák másokra az étrendje két"
Erre meg csak annyi lenne a válaszom, hogy ki mondta hogy visszafelé nem működne. A kérdező esete egy kivételes eset. Ha pl.valaki nem zéró carb, hanem csak simán low carb étrenden lenne, simán meg lehetne oldani az egészet, hisz ilyenkor a vegán házigazda tud készülni külön. Igaz hogy vegán étellel, de a vendég kívánságának megfelelően. Vagy pl. ha a vendég gluténérzékeny, vagy ha cukorbeteg vagy más egyéb diétát folytat, mindenre van vegán alternatíva. Csak a zéró carb étrendre nem tudok alternatívát sajnos..
Basszus, hagyjátok már azt a tofut. Az egy undorító förmedvény! Az egy dolog, hogy borzalmas íze van. De blokkolja a szervezet normál ösztrogén termelését. Emelett pajzsmirigy túlműködést okoz, D és B12 vitamin hiányt okozhat.
Egyes kutatások szerint a demencia és az Alzheimer kór kialakulását is elősegíti.
Kösz, de akkor inkább kimegyek legelni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!