Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Szerintetek milyen dolog az...

Szerintetek milyen dolog az hogy egy vegán ismerősöm grill partira hív minket de nincs tekintettel a húsevőkre pl rám, mert mondta hogy húsra ne számítsunk?

Figyelt kérdés
Szerintem nagyon bunkó dolog lesznek el sem fogok menni Erre a hülye partira
2019. júl. 6. 09:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/82 anonim ***** válasza:
84%
Már maga a feltételezés is vicc hogy az ember meghív valakit vendégségbe, de elvárja hogy a vendég hozzon magának kaját. Elsüllyednék szégyenemben ha egy vendégem erre kényszerülne. Szóval vagy ne hívja meg az a vegán az illetőt, vagy viselkedjen normális házigazdaként. És igen, szomorú hogy a fene nagy alkalmazkodás egyes vegánok részéről csak önmaguk felé működik, vissza már egyáltalán nem hajlandóak megadni, ráerőszakolnák másokra az étrendjüket.
2019. júl. 10. 15:01
 52/82 anonim ***** válasza:
81%
" elhiszem hogy vannak ilyenek, de ők csak nem szeretik, és nem undorodnak tőle. Ez két külön fogalom szerintem. " Nem külön fogalom. Mindkettő azt jelenti hogy viszolyogva, vagy nem enné meg az adott vendég az ételt. Az elved szerint teljesen rendben van ha egy vegán elé húst teszek, ha tudom hogy elvből, és nem undorból utasítja el a húst. Hiszt ha nem undor az oka hogy nem eszi, akkor rendben van ha rá akarom tukmálni...
2019. júl. 10. 15:06
 53/82 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem meg pont az lenne pofátlanság ha nem hívj meg. Ha mondjuk van egy baráti társaságom amiben mondjuk vannak pl, 20-an, de van közülük 1, aki zéró carb étrenden van, ezért inkább meghívott 19-et és az az 1 meg maradjon otthon vagy mi??? Ezt hogy értetted? Szeretetből meghívta,nem kivételezett. Egy grill partinak meg a társaság lenne a lényege nem feltétlenül csak a kaja. Amúgy ez az eset meg szerintem elég kivételes. Minden más esetben szinte meglehetne oldani simán ezt az egészet. Pl. Ha nem lenne vegán a házigazda, vagy ha a kérdező nem lenne zéró carb étrenden. Csak ez a kettő párosítása nagyon szerencsétlen....

Az hogy undorodik meg hogy nem szereti szerinted ugyanazt jelentené??? Én sem szeretem a zöldbabot, nem is eszem meg, mert az íze nekem nagyon nem ízlik, viszont nem akadok ki, ha mondjuk egy grillen az én kaján mellett zöldbabot is grilleznének. Viszont azon már igen, ha húst, mert azt nem hogy nem szeretem, hanem undorodom tőle. Aki nem vegán az ezt nem érti meg. A Veganok a húsra nem tudnak értelként tekinteni. Tudom hogy nagyon szadista lesz a következő példa, de szerintem ez lehet a legjobb megértetni. Most gondolj bele, hogy a te kaját mellett emberi maradványokat grilleznének. Neked sem tetszene ugye? Vagy te sem szeretnél ilyet a saját házadban. Most ezt tényleg ne vegyétek komolyan, de szerintem ez a legjobb példa. A vegánoknak ilyen a hús és amíg én sem voltam vegán, én sem hittem ezt el, sőt hülyének is néztem azokat, akik ilyeneket mondták.

2019. júl. 10. 15:34
 54/82 anonim ***** válasza:
22%

"És igen, szomorú hogy a fene nagy alkalmazkodás egyes vegánok részéről csak önmaguk felé működik, vissza már egyáltalán nem hajlandóak megadni, ráerőszakolnák másokra az étrendje két"

Erre meg csak annyi lenne a válaszom, hogy ki mondta hogy visszafelé nem működne. A kérdező esete egy kivételes eset. Ha pl.valaki nem zéró carb, hanem csak simán low carb étrenden lenne, simán meg lehetne oldani az egészet, hisz ilyenkor a vegán házigazda tud készülni külön. Igaz hogy vegán étellel, de a vendég kívánságának megfelelően. Vagy pl. ha a vendég gluténérzékeny, vagy ha cukorbeteg vagy más egyéb diétát folytat, mindenre van vegán alternatíva. Csak a zéró carb étrendre nem tudok alternatívát sajnos..

2019. júl. 10. 15:50
 55/82 anonim ***** válasza:
89%
Saját tapasztalatból mondom, hogy egyesek csak elvárják az alkalmazkodást, toleranciát. Sőt olyan vegán ismerősöm is van, hogy kifejezetten arrogáns, támadó viselkedést mutat a húsevő ismerősei felé- Az a kedvencem mikor nekiáll hőbörögni, hogy a húsevők gyilkosok, meg dögevők.. Mindent megtesz, hogy undort keltsen bennük, után meg röhög a markába, és pöffeszkedik hogy ő felsőbbrendű mert nem eszik húst. Félreértés ne essék, vannak kedves, rendes vegán ismerőseim is. De a kisebb részük ilyen az ismeretségi körömben, a többség kifejezetten agresszívan kényszerítene másokat a saját étrendjére.
2019. júl. 10. 16:03
 56/82 anonim ***** válasza:
48%
Igen elhiszem, tudom, hogy ez nagyon dühítő tud lenni, és teljesen egyet is értek veled.
2019. júl. 10. 16:41
 57/82 anonim ***** válasza:
94%
#53 (81%): A sajttól és a tojástól is ugyanúgy undorodsz, mint a hústól? Ezeket sem szívesen látnád a grillen, ha egy vendég számára kellene sütni?
2019. júl. 11. 14:29
 58/82 anonim ***** válasza:
27%
Én személy szerint bevallom, hogy sajnos igen. De ez nem azt jelenti, hogy a házigazda és az összes többi vegán is. Ezt én nem tudom. De azt gyanítom, hogy ha nem is undorodik, de azért nem is repdes örömében az ötlettől. Feljebb írtam, hogy esetleg még meglehetne próbálni a tofut, amennyiben belefér ez a kérdezőnek. Viszont ha a sajt meg a tojás belefér, akkor a tofunak is elvileg bele kellene, hisz fajtától függőben ugyanannyi a ch tartalma, mint a tojásnak vagy épp a sajtnak, tehát nagyon minimális. De persze ez attól is függ, hogy a kérdező szereti-e a tofut, mert ha nem akkor ez is kilőve.
2019. júl. 11. 15:51
 59/82 anonim ***** válasza:
54%

Basszus, hagyjátok már azt a tofut. Az egy undorító förmedvény! Az egy dolog, hogy borzalmas íze van. De blokkolja a szervezet normál ösztrogén termelését. Emelett pajzsmirigy túlműködést okoz, D és B12 vitamin hiányt okozhat.

Egyes kutatások szerint a demencia és az Alzheimer kór kialakulását is elősegíti.

Kösz, de akkor inkább kimegyek legelni!

2019. júl. 11. 18:47
 60/82 anonim ***** válasza:
16%
Én sem tartom egészségesnek, pont annyira egészségtelen szerintem is, mint a hús, én is fel tudok sorolni nagyon sok okot, hogy miért nem kellene húst enni egészségügyileg, de nem teszem, mert nem ez volt a kérdés és nem vagyok térítő. Egyébként meg ha azzal jössz, hogy nincs íze, a válaszom rá az, hogy a húsnak sincs, annak is inkább a fűszerek adják. És amúgy itt nem arról van szó, hogy akkor mindennap tofut enne a kérdező, hanem csak szükséghelyzetben ezen a partin. Egyébként meg amit felsoroltál, az nagyrészben a génmódosított szójára igaz csak.
2019. júl. 11. 18:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!