Szerintetek milyen dolog az hogy egy vegán ismerősöm grill partira hív minket de nincs tekintettel a húsevőkre pl rám, mert mondta hogy húsra ne számítsunk?
Egyébként valószínűleg lesz grillezett csöves kukorica, grillen sült padlizsánkrém lepénykenyérrel, zöldséges saslik, grillezett töltött gombafej stb.
Nem olyan ördögtől való kaják ezek.
Én nem várnám el, hogy húst süssön a saját grilljén, ha ütközik az elveibe és esetleg undorodik is tőle.
Egy vegàn nem fog állati eredetű dolgokat enni, de egy mindenevő folyamatosan eszik vegàn dolgokat is, még ha nem is tudatosan.
Szóval szerintem nem ugyanaz a szitu, mintha fordított esetben meghívnàd és csak hús lenne.
Bocs 11# vagyok, nem láttam, hogy diétàn vagy. Elég fura, hogy semmilyen növényi eredetű dolgot nem eszel.
Ez esetben én próbálnék találni egy olyan kaját, ami neked és neki is belefér.
Bár szerintem hülyeség nem enni egyáltalán zöldségeket.
Általában ez fordítva sokkal jobban működik. A mindenevők sokkal megalkuvóbbak.
Hány példa volt rá itt gyk-n, hogy jönnek vega vendégek, és a házi gazda külön készített nekik vega kajákat. (És nem úgy volt vele, hogy majd esznek köretet...)
A grillezés hagyománya elsősorban a hús sütésnél kezdődik. Ha én vega vagyok, irtózom a hústól nem készítek hús ételt, de elmondom, hogy hozzanak nyugodtan magukkal sütni valót. Ez így lenne fair.
Miért kell ráerőszakolni másokra az étrendedet, ha annak nincs egészségügyi oka?? Mert egy cukrosnál megértem, hogy csak diétás falatok vannak.
Te nem eszel zöldséget, meghívód nem eszik húst.
Ez így helyes, statisztikailag tehát mindenevők vagytok.
.
Ha nem hív meg ismerősöd, ugyanitt hogyan panaszkodnál?
Nem most tudtad meg, hogy ő vegán.
Előre szólt, milyen buliba hív, ne várjad, hogy egyedül miattad elvei ellenére cselekedjék.
A döntés joga nálad. Elfogadod a társaságot és ott leszel, vagy pedig te is tartod elveidet - és maradsz otthon.
A helyedben elmennék, előtte bekajálnék, majd karbatett kézzel ülnék és nem ennék egy falatot sem, "mert rám senki sem gondolt főzéskor", szegény én. A vegánoknak ez a módszer bejött. Igen, tapasztaltam.
Viccet félretéve, nem tudsz vinni magadnak valamit, amit ha lement az ő sütésük, megcsinálhatsz magadnak? Vagy előre elkészíted otthon, és ott csak rámelegítesz?
"Miért kell ráerőszakolni másokra az étrendedet, ha annak nincs egészségügyi oka??"
Erkölcsi okok miatt?? Tudod, ahogy mi magyarok ráerőszakoljuk a kutyamentes diétánkat az itt élő kínaikra? Gondolom ezt is rossznak tartod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!