Vegánok! Ti ennétek húst ha az életetek múlna rajta?
Én biztos nem, mert azért is hagytam abba a húsevést, mivel folyamatosan hasmenésem volt töle, illetve minden alkalommal kihánytam, amit a hússal együtt ettem - azaz hiába ennék húst, ugyanúgy meghalnék, csak elötte még a hányás-hasmenés miatt még sokkal rosszabbul lennék.
De normál esetben valószínüleg a legtöbben megennék a húst, ha tényleg nincs más lehetöségük.
ma 08:16-os vagyok: HIDD EL, ha valakinek folyamatosan megy a hasa meg hány a hústól az ugyanúgy éhenhal, mintha nem enne semmit!
ÉN tudom, mert eléggé közel voltam ehhez, mielött abbahagytam a húsevést. Annyira lefogytam, hogy kórházban infúzióval hoztak vissza - szóval NEKEM semmivel nem lenne több a túlélési esélyem, csak esetleg tovább tartana az éhenhalás minden negatív tünetével, és EMELLETT még folyamatosan rosszul is lennék, ami szintén nem kellemes érzés. (Ha nem hiszed, szedj hagyobb adag hashajtót, mellé hánytatót, hidd el, egy hét múlva neked sem az lesz a véleményed, hogy ezkisebb probléma!)
NEM, NEM ÉRTED!!!! Még mindig nem!
Nem arról van szó, hogy undorodom a hústól - söt nagyon is zserettem mindig -, hanem arról, hogy engem megbetegít.
Ez olyan, mintha azt mondanád egy súlyos allergiában szenvedö valakinek, hogy ha pl a mogyoróra allergiás, akkor a túlélés érdekében egye azt. Hiába enne belöle, rövid idön belül halott lenne allergiás sokk miatt, méghozzá igen nagy szenvedések közepette.
EZ lenne velem is, semmivel nem lenne több esélyem a túlélésre!
Természetesen megenném, ahogy szinte mindenki. Ez a kérdés gyakran elhangzik olyanoktól, akik nem értik a vegánság lényegét, csak provokálni akarnak.
A veganizmus értelme nem az, hogy ne árts az állatoknak egyáltalán, mert ezt senki nem tudja megtenni. Hanem az, hogy a lehetőségeid szerint legkevesebbet árts. A mai európai embereknek a szélsőséges esetektől eltekintve (éhező, súlyos beteg stb) van lehetősége teljesen elkerülni a húst, tejet, tojást, bőrt, bundát és a többi állathasználatta járó terméket. Tehát az, hogy szereted a húst és nem tudod elképzelni nélküle a vacsorádat, nem számít legkisebb ártásnak, mert lenne lehetőséged pótolni. Ha egy lakatlan szigeten (vagy hasonló nem létező helyzetben) nem lenne más étel, akkor a legkevesebb ártás annyit tenne, hogy gyorsan és fájdalommentesen ölsz meg minél kevesebb állatot. Valószínűleg a legtöbben megtennénk, de ettől még a valóságban vegánok vagyunk, és nem halunk éhen hús nélkül.
Éhen nem haltok, csak sajnos egyáltalán nem egészséges, hogy nem esztek húst. Az emberi faj mindenevő, szüksége van húsra is.
Amúgy nem provokálni akartam, tényleg érdekelt a dolog.
Azért eléggé el vagy tévedve - meg rajtad kívül rengeteg más ember is -, hogy mit is jelent a mindenevö fogalma.
Ugyanis az nem azt jelenti, hogy feltétlen kell húst ennie, hanem hogy képes a húst is megemészteni, ahogy a növényeket is.
(A növényevök nem képesek a húst megemészteni, a húsevök pedig a növényeket nem hasznosítják)
A természetben a mindenevök tápláléka igen nagy százalékban növényekböl áll és csak néha fogyasztanak húst, általában vagy ragadozók által meghagyott dögöket, vagy ritkább esetben saját maguk vadásznak le más élölényeket. De ez igen ritka eset, az összes tápláléknak csak elenyészö részét jelenti.
Szóval attól, hogy nem fogyasztanak húst, még nem lesz semmi bajuk, ugyanúgy megélnek, úgyanolyan egészségesen.
Az embereknél a húsevés ilyen mértékben, ahogy ma sokaknak megszokott, csak az utóbbi 50-100 évben terjedt el, elötte a legtöbb családban esetleg vasárnap volt hús, hétköznap zöldségeket meg kenyeret ettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!