Vegánok! Cukron, boron kívül mi az ami még nem vegán, de nem is gondolnék rá, hogy az lenne?
4 hónapja lettem vegán, sajnos a cukorról csak most hallottam, hogy a gyártási folyamat során állati csontszenet használnak. Nem szeretnék többet ilyen hibába esni, légszi segítsetek, hogy mi az, ami még nem vegán, de eszembe se jutna!
A borról tudtam, hogy nem vegán, de csak most olvastam utána hogy miért, böngészés közben pedig kiderült, hogy csomó műanyag zacskót, és más műanyag dolgokat is állati eredetű cuccokkal gyártanak.
Na mesélj pontosan, miért is nem vegán a bor illetve a cukor?
Vagy már az sem vegán, ha élesztőt használunk?
Első válaszolónak válaszolom, hogy a cukrot írtam, hogy miért. A bor pedig: a legtöbb bort derítik (egy eljárás a borkészítés során), mégpedig nem vegán segédanyagokkal. Ilyen például a tojásfehérje, marhacsontból kinyert étkezési zselatin, vagy a halhólyagból kinyert kollagén.
Várom az értelmes hozzászólásokat, köszi.
Az sem mindegyik.
Nekünk van szőlőnk (Otelló és Izabella is) de semmi ilyesmit nem használunk.
6-os vagyok
Azt lehagytam, hogy azért nem használunk, mert soha nem zavaros a borunk. Az egészséges bor egy idő múlva minden beavatkozás nélkül tisztul.
A cukorrépáből történő cukorgyártáshoz réges rég nem hasznàlnak csontszenet.. Utána lehet nézni: [link]
Továbbá a bor készítésekor nem használnak manspság már semmilyen állati eredetű anyagot.
én a helyedbe akkor semmilyen zöldség és gyümölcs félét nem ennék
mert az a rovarok tápláléka és lakhelye is (pl. kukac)
a vízbe és a levegőbe is vannak baktériumok és organizmusok, ők is élnek és léteznek...
szép és jó dolog, hogy ennyire komolyan akarod venni, de ne ess már túlzásba, sz ember egy mindenevő faj, az állatokat is humánusan kell már levágni
ha más nem vegyél helyi hentestől... pl nekünk is faluba van olyan hentes aki háznál tart állatot és azt vágja, látott napvilágot, volt tere, nem tápon volt nevelve stb stb...
ha így hirtelen kezded el hamar abba fogod hagyni az egész dolgot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!