Vegánok! Cukron, boron kívül mi az ami még nem vegán, de nem is gondolnék rá, hogy az lenne?
4 hónapja lettem vegán, sajnos a cukorról csak most hallottam, hogy a gyártási folyamat során állati csontszenet használnak. Nem szeretnék többet ilyen hibába esni, légszi segítsetek, hogy mi az, ami még nem vegán, de eszembe se jutna!
A borról tudtam, hogy nem vegán, de csak most olvastam utána hogy miért, böngészés közben pedig kiderült, hogy csomó műanyag zacskót, és más műanyag dolgokat is állati eredetű cuccokkal gyártanak.
a 11 es válasz elolvasása után megnéztem most hirtelen 10 bor cimkéjét...
összetevők felirat nincs rajta a világon se (kannás, tabis boron lehet akadna)
az van rajta, hogy palackozta
meg ez a bor jegyeibe felfedehetünk lime és citrusos aromákat zagyva...
de összetevők??
amúgy ha bele gondol az ember, rendes szőlő boron minek lenne feltüntetve, hogy miből készült??
Először is, aki ennyire "vegán", az egy szinten áll a vallási fanatikusokkal(al kaida; prűd vad katolikusok), és a sötét zöld környezetvédőkkel, akik többet ártanak a környezetnek, mint amennyit használnak. Semmi értelme a nyomokban állati eredetű összetevőt is tartalmazható élelmiszerek hanyagolásának.
De hogy azért a kérdésedre is válaszoljak, ami ilyenről tudok, az Guinness sör, ott a halak úszóhólyagjából kivont anyagot használnak a gyártás során, bár ha jól tudom az egyre több sötét vegán miatt valamilyen más anyagra akarnak váltani, vagy lehet, hogy már váltottak is(megint egy hülyeség, egy hallal sem fognak emiatt kevesebbet kihalászni a tengerből).
Négy hónapja vagy vegán, és máris pápább akarsz lenni a pápánál.
Tiszteletreméltó, hogy véded az állatvilágot, de nem szabad átesni a ló túlsó oldalára.
A mai világban óhatatlanul (és anélkül, hogy tudnád) kerülhet a szervezetedbe állati termék, attól még nem leszel kevésbé vegán, és a föld sem fog kipusztulni.
Ha az úton vagy a réten mászkálsz, nem nézhetsz meg minden porszemet vagy fűszálat, hogy van-e benne/alatta élőlény, ugye?
Maradj meg a normális keretek között, mert ilyen mondvacsinált problémák miatt egy idő után bekattansz, és ez a tanulás vagy a munka kárára válik.
a vegák/vegánok óvják a földet??
hát felzabálják a lábunk alól a talajt
ez, hogy nem eszik húst oké, de ez a hatalmas elköteleződés... szerinted ettől nem fognak kevesebb állatot levágni??
ugyan úgy le fogják vágni, ugyan úgy lesz hús a bolto polcain, anyi különbséggel, hogy többet fognak kilökni
az ember nem arra született, hogy növény evő legyen, az ember mindenevő, az állat világba is megeszik egymást és szerintem az sokkal durvább, hogy élve falják fel, az oroszlánok, kígyók, krokodilok stb még se gondolkoznak vega életmódon, és nincs is ezzel baj
A vegánsághoz kénytelen vagy egy rossz hírrel szolgálnom, ami ember mindenevőségére is vonatkozik.
A növények fő alkotóeleme, amely felépíti őket ugye a cellulóz. Ez konkrétan olyan erős molekuláris szerkezettel bír, hogy a legtöbb élőlény, köztük az ember gyomra sem képes lebontani. Néhány emlős és rovar gyomra termel csak olyan enzimeket, ami alkalmas a cellulóz lebontására.
Ugyebár ennek az egésznek elég látványos bizonyítéka például a kukorica vagy paprika elfogyasztása után a székletben maradó, meg nem emésztett héjdarabok.
Nem vagyok vegán és semmi problémám nincs velük, de az ember kevésbé a növények fogyasztására fejlődött evolúciósan mint gondolnánk. A növényekben lévő vitaminok, rostok, ásványi anyagok természetesen nagyon jók a szervezet számára.
Megjegyzem hasonló a helyzet a tejjel is, a benne található laktózt szintén képtelen megemészteni az emberiség nagyrésze, az ahoz szükséges enzimek hiányában. Mégcsak a csontok egészségére sincs hatással, mert szimplán a kalcium tartlma miatt terjedt el ez a tévhit, azt azonban sok más táplálékból is be lehet vinni.
Vanília aromát a hód bűzmirigyének váladékából készítik.
A piros ételfestéket egy apró rovarból.
A zselatimt biztos tudod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!