Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegán ételek esetén mennyire...

Vegán ételek esetén mennyire fontos csicseriborsóliszetet meg egyéb speciális lisztet használni az egyes receptekhez?

Figyelt kérdés
Ha ezek helyett búza- vagy tönkölylisztet használok, az mennyiben befolyásolja az adott étel ízét vagy állagát?

2018. szept. 7. 10:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Eléggé. Gondolj bele, mekkora különbség van egy sima fehér kenyér meg mondjuk egy barna között izben
2018. szept. 7. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
Bocs, nem voltam elég egyértelmü, nem ízre értettem, hanem állagra - például egy zöldségfasirtnál meg tudom csinálni símma liszttel is anélkül, hogy szétesne? KEzdeti probálkozáshoz nem vennék egyelöre oylan alapanyagokat, amiket után nem biztos, hogy tényleg fel tudok használni, ha nem tetszenek az adott ételek jellegre.
2018. szept. 7. 10:45
 3/13 anonim ***** válasza:
Zoldsegfasirthoz nem kell liszt hogy egyben maradjon. Eleg a zab
2018. szept. 7. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
A receptekben, amiket találtam, nincs zab, de azt eleve nem birom megenni...
2018. szept. 7. 11:28
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Fontos. Nem csak állag miatt, hanem mert komplettál, azaz már a fehérjetartalma, és így lesz a tested számára teljes értékű.
2018. szept. 7. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:

Próbáld ki, ezt tudom mondani. De még a keményítődús lisztek sem működnek egyformán, teljesen máshogy tartják össze a dolgokat. Nyilván nem véletlenül alkalmaznak csicserilisztet, bizonyára annak jobb az összetartó ereje. Én is szoktam a vegán fasírtokba tenni valamit, a nyersbe lent, a kisütöttbe chia magot... A len olcsó, egyszerű cucc s jobban összetartja a dolgokat, mint a sima liszt, miért ne tartana otthon az ember, ha vegán fasírtokat akar? Bár én nem emiatt tartok itthon.


Ízre nyilván gyökeresen más a búzaliszt és a csicseriborsó, de még a tönkölylisztek is erősen eltérnek egymástól (a tk és a fehér mindenképpen).

Amúgy a tönköly is búza, nem kioktatásképp, csak megjegyzésként.

2018. szept. 7. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, akkor megpróbálok valahol kisebb kiszerelésben venni és kipróbálni.


(Az utolsónak meg: azt tudom, hogy a tönköly is búza, de azért köszi, hogy beleírtad a válaszodba, biztos van, akinek új infó!)

2018. szept. 7. 19:53
 8/13 anonim ***** válasza:
Az attól függ mihez akarod használni. Pl. nekem fasírtokba meg rántott dolgokba nem jött be a csicseriborsóliszt, viszont vegán omlettbe imádom.
2018. szept. 7. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:
Akkor fasirtba meg rántottakba milyen lisztet (vagy egyebet) használsz?
2018. szept. 8. 11:53
 10/13 anonim ***** válasza:

Én nem használok a fasírtokba lisztet, nem is értem minek. A rendes fasírtban sincs liszt!!


A darált húst különféle babfélékre vagy zöldségekre cserélem: lencse, vöröslencse, bab, fehér bab, borsó, fekete bab, edamame bab, szójabab, vagy akár gabonákra (ezeket be kell áztatni szintén) mint a tönköly vagy árpa, stb.


A zsemlét a tojás helyett egy kis sűrű, növényi tejszínnel keverem össze, és ettől összeragad az egész. Ha nem állna össze megfelelően ki lehet egészíteni őrölt lenmaggal, zabpehellyel vagy chia maggal pl.


A rántott dolgokban pl. szejtán vagy zöldségek tojás és tej keveréke helyett a következőket használom: növényi tej vagy tejszín, majd normál liszt és morzsa. Tökéletesen működik, sütés után meg sem lehet különböztetni a tojásos verziótól.

2018. szept. 8. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!