Vegán ételek esetén mennyire fontos csicseriborsóliszetet meg egyéb speciális lisztet használni az egyes receptekhez?
Próbáld ki, ezt tudom mondani. De még a keményítődús lisztek sem működnek egyformán, teljesen máshogy tartják össze a dolgokat. Nyilván nem véletlenül alkalmaznak csicserilisztet, bizonyára annak jobb az összetartó ereje. Én is szoktam a vegán fasírtokba tenni valamit, a nyersbe lent, a kisütöttbe chia magot... A len olcsó, egyszerű cucc s jobban összetartja a dolgokat, mint a sima liszt, miért ne tartana otthon az ember, ha vegán fasírtokat akar? Bár én nem emiatt tartok itthon.
Ízre nyilván gyökeresen más a búzaliszt és a csicseriborsó, de még a tönkölylisztek is erősen eltérnek egymástól (a tk és a fehér mindenképpen).
Amúgy a tönköly is búza, nem kioktatásképp, csak megjegyzésként.
Köszi a válaszokat, akkor megpróbálok valahol kisebb kiszerelésben venni és kipróbálni.
(Az utolsónak meg: azt tudom, hogy a tönköly is búza, de azért köszi, hogy beleírtad a válaszodba, biztos van, akinek új infó!)
Én nem használok a fasírtokba lisztet, nem is értem minek. A rendes fasírtban sincs liszt!!
A darált húst különféle babfélékre vagy zöldségekre cserélem: lencse, vöröslencse, bab, fehér bab, borsó, fekete bab, edamame bab, szójabab, vagy akár gabonákra (ezeket be kell áztatni szintén) mint a tönköly vagy árpa, stb.
A zsemlét a tojás helyett egy kis sűrű, növényi tejszínnel keverem össze, és ettől összeragad az egész. Ha nem állna össze megfelelően ki lehet egészíteni őrölt lenmaggal, zabpehellyel vagy chia maggal pl.
A rántott dolgokban pl. szejtán vagy zöldségek tojás és tej keveréke helyett a következőket használom: növényi tej vagy tejszín, majd normál liszt és morzsa. Tökéletesen működik, sütés után meg sem lehet különböztetni a tojásos verziótól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!