Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Családdal, hogyan érteted...

Családdal, hogyan érteted meg, hogy neked ez fontos?

Figyelt kérdés

(Vegetáriánus étrendet folytatni)

Akárhányszor felhozom a témát, mindig olyan komolytalannak látják, és mondják, hogy de azért eszel húst néha, meg a hús az fontos

és most is pl hazamegyek karácsonyra és együtt fogunk ebédelni, ti ezeket a szituációkat, hogyan oldjátok meg?

23f

2016. dec. 15. 21:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%

Csak azt eszem, amit magamnak főzök... ha vendégségbe megyek, viszem magammal a kajámat... az elején megsértődtek, de mára hozzászoktak... sőt, apósomnak általában vinnem kell + adagot, mert álítólag jobban főzök, mint anyósom :D

33/f

2016. dec. 15. 21:23
 2/11 anonim ***** válasza:
70%
En nem vagyok vega, de arra szoktam gondolni, h meg egy fozelek sem feltetlen vega kaja, mert sok helyen disznozsirral csinaljak a rantast, meg millio ilyen kis hetkoznapi aprosag, mondjuk megkeveŕem a husilevest aztan ugyanazzal a kanallal a fozeleket, stb. Nem csodalom, ha csak sajat keszitesu kajat esztek meg jo szivvel. Foleg a veganok.
2016. dec. 15. 21:35
 3/11 anonim ***** válasza:
37%

Változó. Anyámmal közöltem, erre onnantól csak vega ételek voltak otthon. Rokonokkal közöltem, évekig nem hitték el, hogy komolyan gondolom, de ez nem az én problémám volt.

Nem igazán magyarázkodom, bár akit érdekel, annak tudok egy hosszú listát adni, de neki mint vendéglátónak igazából elég az, hogy nem akarok húst enni. De nem várom el, hogy alkalmazkodjon hozzá, csak ne mondja a húsos ételre, hogy vega (ami nem kis elvárás, jegyzem meg. van, aki láthatóan azt se tudja, mit jelent az, hogy hús és állati zsír).

A hús persze nem fontos, soha életemben nem ettem napi szinten és amúgyis szívesen oktatom az erre rászorulókat, csak ne erőltessenek, mert az nem relaxált vendégség, ha én most 5 napig böjtölni akarnék, az is kizárólag az én dolgom lenne (főleg, ha előre szólok, hogy miattam aztán ne főzzenek).

Úgyhogy én nem hoznám fel a témát, csak enném azt, amit akarok s tudok. Nem kell megérteniük, erre nem mindenki képes, de nem baj. Mindössze ne maceráljanak miatta, bár engem akár azt is lehet egy szintig, semmi gond egy lelkes vitával, csak azért ne erről szóljon már minden alkalom.

2016. dec. 15. 22:50
 4/11 anonim ***** válasza:
25%

Szarni rà, úgy oldom meg. Akik belémkötnek azokat kiröhögöm hogy nejem legalább van gerincem és lelkiismeretem.

Karácsonykor magamnak főzök.

10 év után fogták kb. fel hogy komolyan gondolom és nem vicc.

2016. dec. 16. 07:39
 5/11 anonim ***** válasza:
50%
Mit kell velük megértetni, nem kell velük foglalkozni és kész. A te életed neked kell élned, ők meg foglalkozzanak magukkal.
2016. dec. 16. 13:06
 6/11 anonim ***** válasza:
92%
Nekem anyukám felfogta elsőre, a nagymamámnak még mindig nem sikerült. Eleinte zavart, próbáltam megértetni vele, de le se szarta. Mióta már nem is számítok arra, hogy akár egy falat sültkurmplit is megegyek a főztjéből, lelkileg sokkal könnyebb. Nem érzem magam szívesen látott vendégnek a karácsonyi vacsoráján, de mivel ennek ellenére szeretem őt, elmegyek, mert neki fontos. Viszem a kajámat és nem hallom meg a megjegyzéseket.
2016. dec. 16. 16:58
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A legrosszabb a tipikus részeges dohányos középkoru alkesz rokonokkal... nekik lételemük a kötözködés meg az okoskodás...
2016. dec. 16. 17:02
 8/11 anonim ***** válasza:
68%

"Akárhányszor felhozom a témát"

Nem hozom fel, amíg nem kérdezik.

"pl hazamegyek karácsonyra és együtt fogunk ebédelni"

pl. megkérdezem, hogy nagy tiszteletlenségnek éreznék-e, ha vinném a saját főételemet*, így nem kellene külön miattam dolgozniuk. Nyilván ilyenkor úgy viszel kaját, hogy a családodnak is jusson és illeszkedjen a menübe. Biztos tudsz olyan ételt készíteni, ami annyira ízletes és tápláló, hogy évek múlva is emlegessék.

Pl. unokatesóm csinált tavaly egy nut roast-ot, amiből egy fél szelettel is untig jól lehetett lakni. Én ilyet főztem: [link] Idén édesburgonyás - lencsés vagdalttal szemezek (áron alul kaptam édesburgonyát, van itthon "egy kevés"), a többiek töltött husit fognak enni.

*feltételezve, hogy a köretek között van vega-kompatibilis is.

2016. dec. 18. 20:20
 9/11 anonim ***** válasza:
73%

liszt, tej és tojás allergiám van, de ne tessék aggódni, hoztam magamnak ételt, ha megmelegítené lenne szíves...

és odaadom az éthordómat...

és máris 0 para.

2016. dec. 18. 22:58
 10/11 anonim ***** válasza:
Èn mindig főzök magamnak otthon is azt viszem mert soha nem tudhatod hogy ki hogy reagál rá főleg nagyobb rokoni összejöveteleken ha azt látják hogy alig eszek az ő ételükből. Egyébként nekem nem voltak komolyabb gondjaim senkivel néha megkapom a vitamin hiányos baromságokat de ennyi. Szüleim egyébként szoktak nekem külön főzni kérés nélkül sőt a testvéreim nagyon finnyásak szóval nem én vagyok a "legnehezebb eset" a családba.
2016. dec. 19. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!