Lehet belőle tejet készíteni?
Figyelt kérdés
Tudom van sokféle növényi tej de például még lencse vagy árpa tejet sosem hallottam lehet ezekből az alapanyagokból ia készíteni,vagy maradjak a hagyományos kókusz,mandula,zab tejeknél?2018. szept. 1. 16:37
1/4 anonim válasza:
Igen! - csak szedj rá egy tehenet, hogy megegye.
2/4 anonim válasza:
Lencsével nem próbálkoznék, az azért mégiscsak más, de árpatejet nemhogy lehet, de létezik ilyen, csak nálunk még nem jellemző. Ha beütöd gugliba, receptet is találsz.
3/4 anonim válasza:
A lencse hüvelyes, mint a szója, tehát elvileg igen, szójatejet egyszer csináltam nyers szójababból, azóta boltit sem iszom, nagyon bonyolult folyamat, többszörösen feldolgozott étel. Az árpa gabona, mint a rizs, abból lehet.
4/4 anonim válasza:
Az árpából tuti lehet. Amit eddig próbáltam amúgy: szója, mandula, mogyoró, zab, kókusz, köles, mák, dió, kesu, rizs.
Nekem az olajos mag alapúak jobban ízlenek mint a gabonaalapúak, mert ezeknek a zsírtartalma miatt az állaga jobban hasonlít a valódi tej "selymességére".
A tej ízére egyáltalán nem vágyom, de a vizes, jellegtelen italokat (rizs) nem szeretem - nekem fontos hogy az állaga kellemes, kicsit zsíros legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!