Ex vegánok/vegetáriánusok akik az állatok kihasználása miatt választották ezt az életfilozófiát, de végül visszatértek a mindenevő étrendre. Miért?
Azok is írhatnak akik megmaradtak növényi alapú étrenden, de már nem erkölcsi, hanem egyéb pl. környezetvédelmi, egészségügyi okokból.
Engem az érdekelne, mi volt az a fordulópont, ellenérv, ami után a morális érv( az állatok kihasználása) önmagában már nem volt elég erős indok, hogy folytassák ezt az életvitelt.
Le leszek pontozva, de akkor is leírom. Aki visszatér, és elvileg etikai okokból lett vegán, az maximum divatból csinálta, és sose gondolta komolyan. És az állatok kihasználása, a legnagyobb érv a vegánságra szerintem. Csak az emberek elfelejtik hogy egy tehén, malac is ugyanolyan öntudattal elő állat, mint a kiskutyájuk... Ha valakinek vannak kétségei, és hisz abban hogy a vágóhidakon, tejfarmokon, tojásiparban bármi "humánus" történik, az nézze meg a Dominion-t. 2018-ban készült dokumentumfilm az állathasználatról.
Az unokahúgom "csak" vegetáriánus volt több évig, de orvosi javaslatra vissza kellett állnia a mindenevöségre, mert annyira lefogyott, hogy életveszélybe került.
Ö hiába volt "elvi" vegetáriánus, az életét azért nem akarta emiatt feladni és belehalni.
Utolsó ne röhögtess már :D És min élt, salátalevélen meg levegőn?
Kérdező: én 15 éve benne vagyok ebben a szférában, előbb vegetáriánusként majd vegánként. Egyetlen embert ismerek csak, aki vegetáriánusból visszatért a húsevésre, de ő sosem elvi okból csinálta, hanem jó sokáig undorodott az ízétől.
Viszont annál többen térnek át erre az életmódra. Az, hogy valaki felhagyjon vele, nagyon ritka.
A vegetarianizmus, veganizmus a fejlett országokban iszonyatos mértékben nő.
Mindemellett ugye rengeteg olyan beteg is van akik orvosi tanácsra tartanak habár nem is vegán, de hús/tojás/tejmentes diétát, mert ez a 3 ételcsoport ugye a legtöbb civilizációs betegség okozója.
Hogy pontosan min élt, azt nem tudom, mert ö Németországban lakik, ott elöször dietikussal állítottak össze neki étrendet, és csak amikor ez sem müködött, akkor kellett visszatérnie a vegyes táplálkozásra.
Mellesleg én vegán vagyok, szóval ne légy ennyire lekezelö és agressziv, ezzel ugyanis éppen azokat járatod le, akik vegák/vegánok.
2-es, ki van zárva, hogy valaki a húsmentesség miatt fogyott volna annyira le.
Én egész életemben utàltam a húst, 43 éves vagyok, mégse vagyok extra vékony.
Az orvos ökörséget mondott. .
Akkor a kivizsgálás mondott hülyeséget.
Tudnám, hogy él pármillió vegetáriánus ember a földön. ..Indiában pl elég sok van.
"hús/tojás/tejmentes diétát, mert ez a 3 ételcsoport ugye a legtöbb civilizációs betegség okozója".
Legalább ekkora marhaságot ne írtál volna. Ezzel csak lejáratod magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!