Valaki magyarázza már el nekem légyszi hogy mi értelme van a vegetarianizmusnak?
9 es valaszolo tehat te azt allitod hogy en buta vagyok egy valasz ertekelesehez
Csak tajekoztatni szeretnelek hogy a BME-n vegeztem gepeszmernok szakon igy nem hiszem hogy a butak koze tartoznek :)
De ezek szerint te nem vagy jobb nalam mivel te eliteltel igaz oktalanul ... es kijelentetted hogy meg 1 valaszt sem ismerek fel .
Unom mar a te fele embereket akik 1 mondatbol megmondjak az iq szintemet ...
Ja es 99% ban ezek a legostobabb emberek akik olyan sokra vannak magukkal kozbe meg 0
Tipikusan az a fajta vagy aki belekot abba hogy ha a masik helyesirasi hibakat vet...pedig az nem tukrozi az ertelmisegi szintet
ja és még ki is röhögtelek.
én nem az IQ szintedet állapítottam meg, ahogy nem is a helyesírásod ócsároltam.
Na mind1.
Amennyiben jól rakja össze valaki az étrendjét, úgy sokkalta egészségesebbnek számít a vegetáriánus életmód, mint amiben eszik az ember húst. (lásd egyik előző válaszoló példáját)
Van olyan aki az ökológiai lábnyomát próbálja jelentősen csökkenteni azáltal, hogy nem eszik semmilyen állati eredetű ételt.
Mielőtt jössz a "de hús kell, mert anélkül legyengül az ember" bullshittel (mondjuk már mondtad) van egy barátom, aki vegán létére boxoló.
Bár úgyse hiszel nekem...
Hiszek en neked
De szerintem sok esetben nem egeszseges
A szervezetunk vegyes taplalkozasra lett teremtve
Sok értelme lehet. Miért is ennék húst, ha nem akarok? Egy csomó ételcsoportot kizártam már életemben, többé-kevésbé tartósan, nekem jó döntés volt mindahány. Ez az én táplálkozásom, s ha nekem testileg és lelkileg jó, az nem ostobaság (eleve ügyelek, hogy hiánybetegségek lehetőleg ne jöjjenek össze). Az átlagember étrendje inkább az, de arra sem szoktam beszólni senkinek, hogy de hülye vagy, hogy kólát és gumicukrot veszel a boltban s nem zöldséget és mit tudom én, mit. Ez magánügy.
Állati fehérjére nincs szükségünk, viszont egy sima vega bőven ehet állati fehérjét. A vegánok nem, de a növényi fehérjék is teljesen jók, a test meg sem képes különböztetni az ugyanolyan fajtájú aminosavakat, azok egyformák, akár növényből, akár állatból származnak.
Nem vegyes táplálkozáésra lettünk teremtve, hanem mindenevők vagyunk. Elég jófélék, mert egész sok ételcsoportot kizárva is egészségesek maradhatunk. Pl. minden állati eredetű étel is mehet, ez még nem gond.
HA valaki azt tapasztalja, hogy neki ez nem megy, ne legyen vegán, de az emberek többsége szerintem határozottan képes lenne növényi étrenden élni, fizikailag. Nem biztos, hogy ideális lenne számára, pláne, ha nem a megfelelő típust követné, de megfelelően összerakott étrenden határozottan működne. Inkább lelki okok miatt szenvednének sokan, illetve mert hiányos étrendet folytatnának állati ételek nélkül. Némi odafigyelés azért kell.
A sima vega étrend pedig még több embernek felel meg, hisz ott csak a hús és bizonyos típusú zsír esik ki, rengeteg ember élt s él így gond nélkül.
Nem vagyok vega,de húst keveset fogyasztok.
A 'bió/vegáknak' javaslom nézegessék meg a 'szójabab' és szója... közti különbséget.
De extrudált kenyér,kölesgolyó,műzli,bió kenyé hogyan készült és mit tartalmazt is javaslom...
Öh ,"Nem az vagy amit megeszel"
Te döntesz,de családokra és gyerekeidre ne erőltesd.
Akármilyen életmódról lesz szó.
Se vega--- se a gyorskajálda,chips imádó.
Valahol a kettő között meglehet találni az egyensúlyt👍
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!