Hogyan mondjam el a szüleimnek hogy vegán leszek?
Idén lesz 3 éve hogy vegetáriánus vagyok.
De most elhatároztam hogy vegán leszek. Azt nagyon jól kezelték hogy le álltam a hússal , vagyis konkrétan nem montam el nekik csak észrevették es tiszteletben tartottak a döntésem. ( nagyszülők , rokonok már nem néztek ilyen jo szemmel ://)
Az lenne a kérdésem hogy hogyan álljak azzal eléjük hogy mától semmilyen állati eredetű ételt nem szeretnék enni ?
(Kerem negatív kommentelök kíméljenek :)) )
Most ez komoly ? :)))
Nsm is ez volt a kérdés és nem is vagyok Anás :)
Ok ?
Lehet látni ,,túlsúlyos" vegánokat is !!
"A vegánság nem evészavar." - A vegánság nem. De az, ami neki van, az az.
"Viszont neked fel kéne szedned pár kilót. Ez vegánként is sima ügy." - Neki vegetáriánusként sem jött össze... Akkor szerinted vegánként menni fog? Erősen kétlem.
Mivel nem szeretnék :)
Jól vagyok igy , fogyni sem fogyok.
Maid ha növök , biztosan felszedek pár kg-ot.
Teljesen tisztában vagyok vele mi is az ÉVESZAVAR ! ( nem akartam ezt leírni) de volt benne részem ! Nem anorexia hanem egy másik evészavar. Amiből csak Vegánként jöhetek ki , teljesen.
De nem vagyok Anorexias
"nem is vagyok Anás :)"
Akkor Miás vagy. :) Az jobb?
Hiába rakod oda a szmájlikat, ez nagyon komoly dolog. Fordulj orvoshoz, tőle kérdezd meg, hogy milyen étrend lenne hasznos.
Na de mindegy ! Ez más téma , más kategoria.
Most nem ez volt a kérdés. TÉNLEG hagyuk!
Na, akkor a kérdésre visszatérve - úgy kellene elmondanod, hogy:
- Nem, köszönöm, nem kérek tojásos nokedlit se.
- De hát kislányom, hogyhogy azt se? Abban aztán tényleg semmi hús nincs! Így is olyan vékony vagy, hogy át lehet látni rajtad, valamit azért kell enned!
- Eszem is! (Itt jöjjön egy hosszú-hosszú lista arról, hogy miket eszel vegánként, de olyan változatos ételek felsorolása legyen, amitől megnyugodnak a szülők. Ha mégis kételyeik lennének, akkor úgy folytasd, hogy) Ez az étrend nagyon egészséges, hiszen (itt jöjjön egy hosszú és részletes, szakirodalmi hivatkozásokkal alátámasztott indoklás arról, hogy miért jó, miért nem hiányos, stb. a vegán étrend).
Erre a reakciójuk az lesz, hogy
- Na jó, hát tulajdonképpen így is lehet étkezni, nincsen ezzel semmi baj, de mégis miért döntöttél így?
- Azért, mert nem összeegyeztethető a lelkiismeretemmel, hogy (itt jöjjön egy részletes leírás arról, hogy mi megy a tojás- meg tejiparban, de szemléletesebben ám, mint ahogy itt nekünk előadtad ;-) ).
Egész biztosan meg fogják érteni, és nem lesz semmi ellenvetésük, ha ezek után még azt is előadod, hogy
- De nem szeretném, ha nektek ez bármiféle gondot jelentene, ezért mától (nem holnaptól, erre nagyon vigyázz!) nem kell foglalkoznotok azzal, hogy én mit fogok enni, majd gondoskodom magamról: én fogok bevásárolni magamnak, megfőzöm magamnak, amit akarok, el is mosogatok magam után minden esetben, úgyhogy semmiféle plusz munkátok nem lesz ezzel. Többletköltséget sem fog jelenteni, hiszen van zsebpénzem, abból fogom fedezni az esetleg az átlagosnál többe kerülő hozzávalók (úgy mint kókusztej, stb.) beszerzését. Ha akarjátok, nektek is nagyon szívesen adok majd a vegán kajákból, mert szeretném, ha ti is minél több egészséges ételt ennétek, csak azt kérem, hogy szóljatok előre, hogy nagyobb adagot főzzek.
Na, mit szólsz? Menni fog? Majd mesélj, hogy hogy sikerült.
Komoly a baj nálad, te kis csontváz!
Semmi bajom a vegánokkal, én is vegetáriánus vagyok, de te mindenféle ideológiába próbálod csomagolni az evészavarodat, csak ezt a gyerekagyaddal nem fogod fel.
Erősen aláhúzom a szüleid felelősségét, valami nagyon nem gömbölyű nálatok, hogy nálad ilyen mentális állapot tudott kialakulni.
Nincs neked egy értelmesebb, lelkiismeretes tanárod, aki felfigyelt volna az állapotodra?
Pszichológusra lenne szükséged és hosszabb kórházi kezelésre, de lehet, hogy egy családterápia sem ártana.
Én így gondolom, de te/ti azt csináltok amit akartok, szerencsére nem az én felelősségem vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!