Hol találok kcal dús vegán ételeket?
Sziasztok!
Az a problémám, hogy be kellene vinnem napi 2500-3000 kcal ételt, de ez nekem nagyon nehéz feladat (legalábbis vegánként, amúgy sima ügy). Pár napja tértem át a vegán életmódra, és hiába eszek egész nap, ennek a felét tudom összehozni. Milyen egészséges ételekből lehetne ezt a mennyiséget összehozni?
Sajnos ha nem tudom megoldani, akkor vissza kell állnom a mindenevésre, mert a szervezetem ezt nem fogja bírni sokáig.
Az elsőhöz hasonlóan nekem is könnyű lenne. Olajos magvak, zsírosabb zöldségételek, esetleg gyümölcsök... A kedvenc nyersvegán bonbonom fele dió, fele mazsola (darálva s összekeverve, golyókká formálva), mondjuk sosem eszem belőle sokat egyszerre, de némi segítséget azért adhat.
Nyilván könnyű zöldségételekkel nehezebb, s persze a főtt rizst sem tudja akárki kilószámra enni. Itt jönnek be a zsírosabb vagy legalább szárazabb ételek.
Foggyflatland (mielőtt bannolták volna..) megosztotta itt is, hogy mit eszik: kezdetnek 500 g napraforgómagot (turmixba), ez már önmagában több mint 2000 kcal.
De amúgy én se értem mi ezen olyan nehéz, itt egy mintaétrend:
Reggeli: 3 banán (300 kcal) és 200 g füge (500 kcal)
Tízórai: egy marék dió (40 g = 260 kcal)
Ebéd: 100 g árpa + 100 g barnarizs, csicseriborsó fasírt: kb 1200 kcal (savanyúságot, plusz a nyers zöldségeket nem beleszámítva)
Vacsora: tetszőleges gabonaféléből készült 5-6 szelet kenyér + padlizsánkrém + nyers zöldségek: kb 700 kcal.
Ugye, hogy nem is olyan nehéz?
Bocs, hogy ellentmondok az utolsónak.
"Reggeli: 3 banán (300 kcal) és 200 g füge (500 kcal)"
Ezzel számomra két nagy gond van.
1. Elöször ennyit nem tudok megenni mennyiségileg, még külön-külön a banánokat vagy fügét sem.
2. Mivel mindkettö igen édes, ezért szóba sem jöhet, mert az édes dolgoktól hányingert kapok és rosszul leszek.
Elnézést, valamiért túl hamar ment el:
"Tízórai: egy marék dió (40 g = 260 kcal)"
EZ még beleférne, ezzel nincs probléma.
"Ebéd: 100 g árpa + 100 g barnarizs, csicseriborsó fasírt: kb 1200 kcal (savanyúságot, plusz a nyers zöldségeket nem beleszámítva)"
Itt megint a mennyiségekkel van bajom, 100 g árpa + 100 g barnarizs olyan adag, amit két-három napig ennék, egyszerre számomra képtelenség.
"Vacsora: tetszőleges gabonaféléből készült 5-6 szelet kenyér + padlizsánkrém + nyers zöldségek: kb 700 kcal."
Itt szintén, maximum 2 szelet akármilyen kenyér az, ami még nem okoz túlevést, ennél több egyszerüen nem fér belém.
" Mivel mindkettö igen édes, ezért szóba sem jöhet, "
De pont azért jó társítani őket, mert mindkettő édes. Édes gyümölcsöket legjobb édes gyümölcsökkel kombinálni, vagy egy étkezéshez csak egyet fogyasztani. Ha a banánhoz, vagy utána közvetlenül savas gyümölcsöt ennénk, az okozhatna emésztési problémákat.
Hasonlóan édes még a datolya, az is jól kombinálható e kettővel.
Másrészt neked lehet sok 3 banán, másnak meg a fél fogára sem elég: highcarberek simán betudnak tolni 10+ darabot is, ahogy a sportolók is.
" "Tízórai: egy marék dió (40 g = 260 kcal)"
EZ még beleférne, ezzel nincs probléma. "
Pedig pont ennek van a legmagasabb kalóriatartalma, mivel a dió 80%-a zsír.
Én anno mindenevőként is megtudtam ennyit enni, de akkor lehet vannak akiknek a low carb vegánság jobban bejönne. A magvakban a zsír miatt sok a kcal, és talán nem "telítenek" annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!