Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok, vegetáriánusok!...

Vegánok, vegetáriánusok! Kíváncsi lennék a válaszotokra?

Figyelt kérdés
Ugye azt az elvet valljátok, hogy nem esztek húst, mert hogy szegény állat (ami amúgy nem is élhetne, ha nem akarnánk később megenni..) De mi a helyzet a háziállataitokkal? Azoknak se adtok húst, vagy mi? Vagy ha igen, az nem mondd kicsit ellen az elveteknek? Komolyan kíváncsi lennék a válaszotoknak, nem vitatkozni akarok, csak érdekel.

2018. márc. 9. 18:14
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
91%
Nem ezert nem eszek hust, innentol kezdve nincs mire valaszolni.
2018. márc. 9. 18:27
 2/35 A kérdező kommentje:
Bocsánat az általánosításért, azoktól várom a választ, akik a szegényállatos elvet vallják.
2018. márc. 9. 18:31
 3/35 anonim válasza:
35%
Én nem szeretem a húst az íze miatt, ezért nem eszek és szerintem a vegetáriánusok nagy része emiatt nem eszik húst, csak a hangos düddő kisebbség miatt ítélik el a vegákakat akik állandóan fröcsögnek a húsevőkre.
2018. márc. 9. 18:56
 4/35 anonim ***** válasza:
41%
Teszek az állatokra, azért lettem vegán, mert javítja a közérzetem ez az étrend. Az csak közkeletű tévhit, hogy a vegánok mind fanatikus állatvédők.
2018. márc. 9. 19:07
 5/35 anonim ***** válasza:
86%

Igen adok a kutyámnak húst ,bár nem pont én mert az etetés nem az én reszortom,a férjemnek is adok húst :) elkészítem neki ,ha kell.

Azért mert én vega vagyok nem várom el hogy körülöttem egy csapásra mindenki az legyen...Bár persze jó lenne ,de ez a valóság nem a képzelet.

2018. márc. 9. 19:50
 6/35 anonim ***** válasza:
94%
Ez a kérdés havonta újra fel van téve, és már előszörre is butaság volt. Nyilván répával etetem a kutyámat 🤦🏼‍♀️
2018. márc. 9. 19:58
 7/35 anonim ***** válasza:
98%
Nyulam van, úgyhogy nem, nem adok húst az állatomnak se:-D
2018. márc. 9. 20:09
 8/35 anonim ***** válasza:
77%
A kutya húsevő állat, innentől kezdve az lenne állatkínzás ha nem adnék neki húst. Ahogyan a lányomnak is megfőzöm a húslevest, mert az a kedvenc étele. Én meg nem eszem húst, mert én a saját döntéseimért vagyok felelős.
2018. márc. 9. 20:22
 9/35 anonim ***** válasza:
84%

A "szegény állatosok" gondolom, úgy gondolják, mint én, hogy nem létezni teljesen korrekt dolog, az inhumánus tartással szemben, ami a zárójeles megjegyzésedet illeti. Csak az állatok ölése engem annyira nem zaklat fel, ezen a bolygón természetes, bár nagyon OK kihagyni, ha nincs rá szükség (de ahhoz kevés a vegaság, a tojás- és a tejipar egyértelműen együtt jár sok állat leölésével).

Saját állatot a növényevők közül választok, nekem igenis problémát okozna húst venni az állatomnak. Sose lesz kígyóm vagy tarantulám, pedig tetszenek. Egerem volt egyszer, lehet, hogy lesz megint, de patkányt akarok majd egyszer.

Járnak ide macskák, akiket etetek, de a tápban nincs sok hús, őket viszont azért nem féltem, mert jó vadászok, így jutnak húshoz. Van itt egy csomó pocok s nem szaporodhat túl, akkor felborul az egyensúly s annak se lenne jó vége. Az élővilág tényei nem széplelkeknek valók.

Ha valaki vegán s hússal eteti a kutyáját, nekem az se fáj, ez az ő dolga (nyilván ne etesse növényekkel a szerencsétlent s miért ne lehetne kutyája, ha neki összefér?). Nekem a bolti húsokkal fenntartásaim vannak, ha és amikor nem vagyok vega, akkor is, ez nem fog változni.

2018. márc. 9. 20:43
 10/35 anonim ***** válasza:
81%

1: A kérdés rossz kategoriában van

2: Már százszor feltették ugyanezt a kérdést

3: Nem érted a vegetarianizmus lényegét, ezért nincs értelme válaszolni. Ha a többi ugyanilyen kérdésbol se erted meg akkor kár eroltetni.

2018. márc. 9. 20:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!