Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Nem akarok többé vegetáriánus...

Nem akarok többé vegetáriánus lenni! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már 2 éve nem ettem húst. Eleinte jó bulinak tűnt jobban is éreztem magam. De mostmár egyre jobban kívánom titkon néha újra bele is kóstolok. Vkssha akarok térni a húsra de nem tudom hogyan. Mit mondjak a szüleimnek családnak barátoknak higy eddig miért elleneztem annyira a húst és most üi változott? Van itt olyan aki hasonló cipőben jár vagy járt vagy már visszaváltott a rendes húsevő életmódra? Ti hogyan csináltátok?
2018. febr. 15. 13:35
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
85%
Nem is vagy már az hogyha titokban eszel szóval mindegy.
2018. febr. 15. 16:02
 12/30 anonim ***** válasza:
70%
Ne egyik napról a másikra, mert simán görcsölhet a gyomrod, az meg olyan gáz, hogy titokban eszed... ciki, mondd meg, hogy ismét eszel mert kívánod.
2018. febr. 15. 16:18
 13/30 anonim ***** válasza:
88%

Már nem vagy vega, hisz eszed.

Simán kezdd el újra enni. Én is azt csináltam. Évi párszor eszem húst, mert így kényelmesebb, poénos és kicsit sem érdekel, ha legyilkosoznak, amúgyis kevesebb állati szenvedést okozok, mint vega koromban (rengeteg állati terméket ettem, ami nagyüzemi körülmények között jött létre, sokkal etikusabb a jelenlegi stílusom számomra).

Mondjuk szerintem tök jó vegának lenni, én magamnak soha nem főzök húst, a szervezetemnek nem szükséges (soha nem tudott senki olyan esszenciális tápanyagot mondani, amit hús nélkül ne lehetne könnyen bevinni. részben azért, mert nincs ilyen)... De megértem, ha nem mindenkinek így van ez. Én extrém módon utálom a gyakori (pl. heti) húsevést, óriási traumát okoz, de van, akinek ez túl ritka lenne. Amíg ügyel a hús minőségére és származására, addig nekem OK, persze másokat sem szoktam leszólni, csak nem értek egyet az állatok extrém antihumánus tartásával (nyilván a házi is rab és kihasznált, de nem vagyok szent, bocs, a Föld nevű bolygón nehéz dolguk lehet a széplelkeknek, elég bajom, hogy roppant empatikus vagyok).

Vagy az érdekel, másoknak mit mondj? Hogy eszel húst. Vagy mondhatod, hogy vega vagy, ha nem akarod, hogy folyton hússal traktáljanak (én tipikusan nem akarok húst enni karácsonytól novemberig, néha megtörténik, de preferálom, ha nincs. nem mondom, hogy vega vagyok, mert nem hazudok, de megértem, ha valaki egyszerűsíti az életét).

Hogy mit mondanak, azzal igyekezz nem törődni, de ha az én rokonaimhoz hasonlók vannak neked is, az durva. Ők évekig várták, hogy abbahagyom ezt a hülyeséget. Nálam 8 évig tartott, addig feladták a várakozást s utána sem rosszmájúskodtak, mert annál normálisabbak. A szűk családom pedig roppant toleráns és nem szól bele az étkezésembe, inkább kissé alkalmazkodik hozzá (amennyire nekik ez kényelmes, persze, én se akarnám, hogy feladjanak bármit).

De ha hiányzik a hús, akkor ne törődj vele, hogy mit gondolnak rólad.

Bár nekem fura a váltás, mivel az én hozzáállásom inkább szigorodott vega korszakom óta, ha valamit elítélek, az nem változik meg csak úgy. Az ízlés speciel változhat.

Ha valaki erkölcsi okokból nem eszik húst, majd dobja az egészet, mert finom, na az nekem erősen problémás és inkább lázadó korszakot látok, nem ténylegesen átgondolt elveket...

2018. febr. 15. 17:40
 14/30 anonim ***** válasza:
76%

Mond el nekik, hogy jobban átgondoltad, és ahogyan eggyre több infóhoz jutottál, úgy gondolod, hogy érdemes visszatérned a húsfogyasztásra

egyébként érdekes, hogy 2 év után térsz vissza, azt mondják, aki visszatér a vegán/vegetáriánus életmód után a húsfogyasztásra az nem is volt sosem igazán vegán/vegetáriánus, ezen érdemes lenne elgondolkodni, abból kiindulva, hogy a jövőben lehet mégis visszatérsz rá

2018. febr. 15. 23:07
 15/30 anonim ***** válasza:
63%

Nézd, az én lányom 2 évig volt vegetáriánus. Középiskolás korában. Nem voltam boldog tőle, de nem is csesztettem miatta. Igyekeztem megoldani.

Aztán elkerült egyetemre egy másik országba, ahol neki kellett megfőznie a vacsoráját. Elég hamar visszaszokott a húsra.

2018. febr. 17. 11:42
 16/30 anonim ***** válasza:
57%

"Csak annyit mondj, hogy rájöttél, hogy az ember minden evő, szüksége van a húsra is."

LOL

2018. febr. 19. 16:17
 17/30 anonim ***** válasza:
2018. febr. 23. 20:43
 18/30 anonim ***** válasza:
#16 igen így igaz :D dolgozd fel
2018. márc. 4. 13:51
 19/30 anonim ***** válasza:

Igazából opportunista táplálkozású gyümölcs és rovarevők vagyunk, ha már ilyen pontosak akarunk lenni.

Mindenevők, akik a minden és a növényevő közt helyezkednek el, közelebb a növényevőkhöz.

Természetes körülmények közt gyakorlatilag az egyes gyümölcsökön, egyes zöldségeken és rovarokon kívül nem lenne lehetőségünk semmit sem kockázat nélkül megenni, így nem evolválódhattunk másra.

[link]

Nézd meg a táblázatot.

Amúgy, csak szólok, hogy egyedül növényevő állatoknál fejlődik ki érszűkület.

[link]

2018. márc. 4. 14:00
 20/30 anonim ***** válasza:

"Természetes körülmények közt" nem ott vagyunk

Megtudtuk teremteni azt a környezet ahol azt eszünk amit akarunk -sajnos nem mindenhol

+A változatos táplálkozás nagyon fontos a szervezetnek

És ne mondja senki hogy egészségtelen a nagyszüleim egész életükben ettek húst és állati eredetű kajákat és sose volt semmi bajuk az egyik 102 évesen hunyt el a másikat elütötte egy kocsi

2018. márc. 4. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!