Hogyan mondjam meg a szüleimnek, hogy vegetáriánus akarok lenni?
Nehezen tömik beléd, ha nem hagyod, bár ebben nincsn tapasztalatom. Én egyszerűen közöltem és onnantól nem volt otthon hús, csak ünnepnapokon, el voltam kényeztetve ebből a szempontból :D Mondjuk akkor már rég tudtam főzni, megoldottam volna. A párom húst hússal családban lett vega, ott sem volt gond, de nála is partner volt a szülő, nem elítélő. Úgy nyilván sokkal könnyebb.
Sajnos van, akinek téveszméi vannak a vegaságról s esélyes, hogy mindig így fogják gondolni. Ezzel nem tudom, mit tehetsz, de ha irtózol a húsevéstől, jobb, ha nem eszed. Amíg egy csomó értékes állati fehérjét eszel s minden mást, amit kell, elég nehezen lehet belekötni, bár persze sokaknak sikerül :(
Ugyanez volt velem, a családom mindent hús hússal eszik és ami a legjobb, nagypapámnak hentesboltja is volt.
Rajtam észrevette anyum 4 nap után, hogy nagyon kerülöm a húst és kiböktem, hogy vegetáriánus akarok lenni. Elején csak nevetett, mert azt mondta hogy úgyis csak 1 hétig fogom ezt a "h*lyeséget" csinálni. Mindez lassan 5 éve történt és teljesen boldog vagyok nélküle. :D
Nálunk is mindenki nagyon sok húst eszik, én sosem szerettem igazán, de hát ugye az volt itthon, ez a szokás, ezt kell enni
Már többször "voltam vega", pár évig vagy csak pár hónapig, de már nagyon elegem lett a húsevésből, nem tartom emberhez méltó dolognak
Lassan tanulgatok főzni, úgyhogy nincs vele gond, igyekeznek hozzam is igazodni
Amikor kb 12 voltam, akkor nagyon nem akarták engedni itthon, mert a hús "kell a szervezetnek", akkoriban nagyon sokat veszekedtünk emiatt, Lassan úgyis belátják
18L
Egyszerűen mondd meg, és állj ki magadért.
Jó érv lehet, hogy az amerikai dietetikusok egyesülete szerint pl. teljesen megfelelő egészséget biztosít a vegetáriánus életmód a serdülőkorban is.
Ha nem akarsz húst enni, ne fogadd el! Beléd nem tömhetik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!