Nem akarok vegetáriánus lenni de (bőv. Lent)?
Nagyon szeretem az állatokat és anno még tini koromban megpróbáltam vegetáriánus lenni.Jobbanmondva laktovegetáriánus(ha jól tudom ők esznek tojást és tejterméket is)Nem ment végül,egy nagy közö étkezésnél nagymamám töltöttkáposztája 4hónap húsmentes időszak után elcsábított.
De most,időnként rámjön egy érzés,hogy undorodom a hústól,minden formájában.Ez elmúllik álltalában,de most nem.Már kb. 2 hónapja tart és maximum spagettit ettem,mert azon nem látom,hogy hús(persze tudom).Ha a párom főtthút vagy rántotthúst eszik a hányinger kerülget ahogy látom,hogy vállik szét egy élőlény húsa,ami valaha éppoly eleven vvolt mint én.
Tudom,ez a természet rendje,de hogyan vehetném rá magam,hogy ne undorodjak tőle?
Első, ez marhaság, vegetáriánusként is lehet tökéletesen egészségesen élni, csak nyilván nem úgy működik a dolog, hogy a húsos ételekből nem eszem húst, hanem csak a többit, mert az valóban egészségtelen. Ha odafigyelsz, mit eszel, mennyit, és új étrendet raksz össze, akkor jó. Nekem spec. azóta hibátlan a vérképem, mióta vega vagyok (szintén lakto-ovo, vagyis tejet és tojást evő).
Szerintem amitől undorodsz, azt ne edd meg. De ezzel együtt jobban figyelned kell a fehérje, a vas és a B12 vitamin bevitelére.
4 éve produkálok tökéletes leleteket, ez nekem elég hosszú táv. Nyilván másnak máshogy jó, de kategorikusan kijelenteni, hogy hús nélkül nem lehet élni, az marhaság.
Ha meg undorodik tőle és leerőlteti, akkor vagy rosszul lesz tőle, vagy kijön egy ételallergia, amivel szívhat évekig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!