Előfordulhat hogy a macskám vegetáriánus? Nem eszik húst se tápot csak tejet. Megpróbáltam konzervet etetni vele úgy hogy a szájába raktam a húst de kiköpte. Normális ez? Lehetnek a macskák vegetáriánusok?
Ez elég nagy paradoxonnak hangzik, ugyanis a macskák alapvetően ragadozók!
Én nem akarom az ördögöt a falra festeni, de lehet, hogy van valami a nyelőcsövével, a fogaival, vagy a gyomrával, ami miatt képtelen lenyelni, megenni; vagy az emésztőrendszerével, ami miatt megemészteni képtelen. De az is lehet, hogy csak férge van, vagy vemhes, vagy allergiás - ami így elég hülyén hangzik, de lehet, hogy van valami olyan anyag a környezetében, az otthonodban, ami irritálja, s emiatt furcsának érzi a hús ízét.
Állatorvos látta már? Ha nem, lehet, hogy ildomos lenne elvinni egyhez.
Nos elképzelhető, mert volt már rá példa! Mostanában olvastam róla, hogy találtak az utcán egy kidobott macskát ami nem ette meg a húst(nyilván ezért dobták ki). Tehát teljesen vegetariánus! Viszont megeszik mindenféle gyümölcsöt, akár ananászt is. A többi állatot még csak játékból sem támadja meg.
Viszont csak ez az egy példa ismert, ezért azt kell mondjam, 0.000000000000000000000000000000000000000000001% az esélye hogy a tiéddel is ez van.
Nem lehet, hogy hormonzavaros?
Például, ha a szervezete túl sok ösztrogént (női hormont) termel, s emiatt képtelen olyan ételt fogyasztani, amin más állatok szagát érzi?
(Lehet, hogy hülyeséget írok!).
Nem vagyok macska-szakértő, de azt nem hiszem, hogy vegetáriánus lenne, hiszen MINDEN macsek alapból ragadozó... inkább nagyon válogatós lehet. Az alábi linket találtam, érdemes a kommenteket is végignézni, mert sok jó tippet hoznak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!