Mióta vegetáriánus vagyok, sokkal többet eszem, ez normális?
" esetleg valamit rosszul csinálok-e?"
A hüvelyeseket (csicseriborsó, zöldborsó, vöröslencse, vörösbab, feketebab, tarkabab, fehérbab, szója stb) és magvakat (szezám, mák, len, napraforgó stb)mindenképp érdemes lenne beiktatni az étrendedbe.
A margarin hidrogénezett növényi zsírokból készül, kivontak belőle minden tápanyagot, gyakorlatilag üres kalória. Ráadásul a 100%-a zsír...
Gabonatermékek közül a bolti vizes zsemle kb az ipari hulladék kategóriába tartozik, mivel a liszt finomítása során minden értékes tápanyagot kivonnak belőle...a teszkós cukros fehér kenyér ugyanez a kategória.
Gabonák közül én a hajdinát, rozst, kölest, árpát, zabot, búzát (teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret) ajánlom.
Akkor normális, ha eddig kevés zöldséget ettél, most pedig sokat (bár a leírás alapján alig eszel zöldséget. a krumpli keményítős cucc, nem tekintem annak, normális zöldségre gondolok)... A sok üres vagy zsíros szénhidrát nem igazán jó tápanyagbevitelt ad, s van, aki ezzel jól sem lakik, viszont fehérjével igen, ami úgyis sokkal fontosabb.
Amikor én váltok vegaság s egyéb közt, semmi nem történik, igaz, én mindig rengeteg állati fehérjét és zsírt eszem, húst pedig soha nem ettem sűrűn.
De akinek durván megváltozik az étrendje, annál lehetnek változások. Nem ez számít, hanem hogy megadja-e a testének, amit kell. Vegaként is lehet pocsékul enni, ahogy húst is evőként is.
1gramm szénhidrát 4kcal
1gramm fehérje 4kcal
1gramm zsír 9kcal...
Te kiiktattad a fő zsírforrást, a húst...
Rengeteg kcal lehetőség szabadult fel, de arra a kalóriára szükséged van most is... így aztán sokkal többet eszel... ennyi..
Előző, te miről beszélsz?:D
A kérdező margarint is eszik, aminek 100%-a zsír.
A magvakat pedig többek között én ajánlottam neki, ezeknek átlagosan a 70%-a zsír.
Lehet low carb high fat módra étkezni vegetariánusként/vegánként is ugyanúgy.
3 zsemle margarinnal az azért nem egy drasztikus kalóriabomba... zsír szempontból... jó ha kerül 3 zsemlére 15-20grammnyi zsír margarinból...
Azért egy jó magyaros sült oldalashoz képest hol van az zsírfogyasztásban?...
100 gramm hús jobban laktat, mint 100 gramm zöldség.
A hús laktatóbb, jobban megtelik tőle bárki, mint bármitől ami a vegetáriánus étrendben van. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!