Miért mondják azt ha egy, , gyerek" vegetáriánus az rossz? Meg hogy alultáplált, meg sok problémája lesz?
Én több mint 2 eve vagyok vega,most 14 éves vagyok.
És soha nem ,,POTOLTAM" a húst...csak normálisan ettem. És velem csak pozitívak történtek azóta,vagyis jóbban érzem magam...több energiám van...
Hát és mivel tudnám pótolni amiben nincs sok Kcal ,hogy ne taccsoljam ki????😅
Igy is lesz sok problémám.... de ettől mi lehet???🙂🙂
Nem kell pótolni semmit mert nincs semmi olyan benne ami másban ne lenne meg :)
A gabonák, hüvelyesek, olajos magvak fehérjében dúsak viszont mentesek a hús káros hatásaitól (sav, telített zsírok, koleszterin, antibiotikumok, hormonok, kemikáliák, génmanipulált vegyszer stb), rostokban gazdagok és könnyebben emészthetőek.
A tejtermékek, tojás ugyanazon okokból kerülendőek mint a hús.
Az algák is nagyon fehérje és vitamindúsak.
Vitaminok, ásványi anyagok is elsősorban a fenti ételekben vannak ill. természetesen a gombákban, gyökerekben, zöldségekben, gyümölcsökben.
Természetesen nem lesz semmi baja az embernek ha normálisan eszik és nem sültkrumpli magában a menüje...
Azért szokták azt mondani az ilyen elmaradott posztkommunista országban mint Mo., hogy káros mert a hús és tej lobbi 40 évvel ezekőtti agymosásán nevelkedtek.
A tudomány mai álláspontja szerint nem hogy a vegetáriánus de a vegán étrend is kitűnő egészséget biztosít bármilyen életkorban és számtalan betegséggel szemben véd, míg a húsok a cigarettával egyenértékűen rákkeltőek, a tejből nem vagyunk képesek kálciumot. felvenni stb.
Nagyot fordult a vilag az elmúlt 10-20 évben. Csak Mo. Nem fordult vele...
5. A Who listázza a húsokat elsőrangú karciogénként pl vörös hús, füstölt vagy bármilyen feldolgozott hús (mindegy milyen állatból):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!