Miért mondják azt ha egy, , gyerek" vegetáriánus az rossz? Meg hogy alultáplált, meg sok problémája lesz?
Én több mint 2 eve vagyok vega,most 14 éves vagyok.
És soha nem ,,POTOLTAM" a húst...csak normálisan ettem. És velem csak pozitívak történtek azóta,vagyis jóbban érzem magam...több energiám van...
Mert ök eszt teljesen elfogadták....meg általában olyan ételeket eszem amibe nem tudna belle tenni ( de nm olyan aki belle tenne)
Meg amugyis is .... kihánynám😅😅😅
Lássuk csak miért:
1, Magyarországon a kormánytagoknak, és Mészáros Lőrinckének több húsüzemük is van, innentől lehet találgatni miért nem pártolják a vegetáriánusokat vagy vegánokat... persze a mindenevők többsége még el is hiszi, hogy azért nem engedtek pl vegán óvodát nyitni, mert a kormányt érdekli az emberek egészsége :DDD
2, Ma nagyon divatosak az alacsony szénhidráttartalmú diéták, és a paleo is, ezek pedig jobbára megint csak nem vegetariánus pártiak...
3, Ezt még tetézi, hogy a legtöbb embernek tényleg fogalma sincs a témáról, csak a kormány, a hús és tejipar propagandáit és reklámjait ismerik, pl a tej egészséges, és csak ebből lehet kalciumhoz jutni, a hús ad erőt stb stb. Rengeteg ilyen bullshit van, és nagyon nehéz kigyomlálni őket, habár már csökkentek ezeknek az iparágaknak a bevételei, a marketingre még mindig rengeteget költenek.
4, Sokan nem hajlandóak felfogni, azaz tudomásul venni, hogy nem ezeknek az iparágaknak a propagandahányásából kéne tájékozódni. Pl, a kalcium mítosz is egyből cáfolható, ha ránézünk bármelyik kalória táblázatra: 100 g tejben 113 mg kalcium van, 100 g mákban pedig 1438 mg. Tízszeres mennyiség. De sebaj, jogosan féltik a vegánokat, hogy belehalnak a kalcium hiányba.
Soha nem értem meg ezt a kamuérvet... hogy dehát a növényeket is vegyszerezik... igen bazki vegyszerezik... és nég ìgy is sok esetben jobb mint a tápszereken nevelt, fogságban tartott zsírban tocsogó hús...
Én dolgoztam vágóhídon... és nem azért nem eszek húst, mert dajnálnám az állatokat... azért nem eszem, mert tudom milyen körülményekből jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!