Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért mondják azt ha egy, ,...

Miért mondják azt ha egy, , gyerek" vegetáriánus az rossz? Meg hogy alultáplált, meg sok problémája lesz?

Figyelt kérdés

Én több mint 2 eve vagyok vega,most 14 éves vagyok.

És soha nem ,,POTOLTAM" a húst...csak normálisan ettem. És velem csak pozitívak történtek azóta,vagyis jóbban érzem magam...több energiám van...

2018. jan. 2. 21:30
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
50%
Növényekből belehet szerezni vegyszermenteset. Az állati takarmány viszont sehol sem vegyszermentes, mert nagy területen és monokultúrában nem lehet anélkül termelni.
2018. jan. 3. 10:56
 22/27 anonim ***** válasza:
81%
Ne felejtsük el azt sem hogy míg 1 kiló húsba 10kg ilyen szar minőségű takarmány épül be addig 1kg növény elfogyasztása jóval kevesebb káros anyag bevitelével jár valamint hogy a takarmány lehetGMO az emberi fogyasztásra szánt növények viszont nem.
2018. jan. 3. 11:43
 23/27 anonim ***** válasza:
87%
nézess vérképet és kérj róla szakosodott véleményt. ne a sok internet professzorra bízd az egészséged.
2018. jan. 3. 22:39
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

4 éves fiam születése óta vegán, mi is azóta. Minden évben azóta teljes vérképen voltunk, sose volt ilyen jó. Páromnak csak a vasa alacsony kicsit, de csak ugyanannyira mint vegánság előtt szóval ez inkább genetika szerintem.

Nekem ez elég bizonyíték arra hogy az állati eredű kajákban nincs semmi pótolhatatlan (ja és nem szedünk vitamintablettákat csak b12-vel dúsított növényi tejet. A vérképben b12-t is néztek, még inkább magas volt)

2018. jan. 9. 09:32
 25/27 KTib ***** válasza:
100%

Azért mondják, mert fogalmuk sincsen róla, hogyan lehet hús és állati termékek nélkül élni. És legtöbben nem is akarják megtudni, inkább homokba dugják a fejüket.

Figyelj oda, hogy sokféle, változatos ételt egyél, gabonákat, hüvelyeseket, gyümölcsöket, zöldségeket, olajos magvakat. B12-t szedjél mellé a biztonság kedvéért és csináltass évente egy vérképet.

Csak előnyöd származhat belőle, ha elhogyod a húsok, tejtermékek, tojások fogyasztását.

2018. jan. 9. 11:43
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

3 éves korom óta nem eszem húst és tojást, 12 éves koromban kiderült, hogy laktózérzékeny vagyok, szóval azóta tejterméket se fogyasztok. Nem szedtem soha semmilyen táplálékkiegészítőt. Most 23 éves vagyok és soha semmi bajom nem volt, a vérképem is tökéletesen rendben van.

Annyira hozzáértően beszél mindenki (nagyjából minden témában, ugye ez alapvető emberi sajátosság) nulla tapasztalattal, hogy az valami elképesztő.

2018. jan. 11. 15:33
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

" Annyira hozzáértően beszél mindenki (nagyjából minden témában, ugye ez alapvető emberi sajátosság) nulla tapasztalattal, hogy az valami elképesztő."

No igen, a legtöbb témakörben ugyanilyen jellegű vita folyik, pl a hívő vs ateista viták is full ugyanilyenek.

Itt inkább az a szomorú, hogy ezek a viták abszolút fárasztóak és unalmasak, mert pl a mindenevők közül mindenki ugyanazokat a tízezerszer megcáfolt monoton szamárságokat szajkózza, és sokan nem tudják és nem is akarják felfogni az egész vegetarianizmus lényegét.

Én teszek azért, hogy ez változzon, de ez hosszú folyamat, és sajnos nem mindenki tudja felfogni még a téma legegyszerűbb aspektusait sem.

2018. jan. 11. 23:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!