Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mit gondoltok a veganokrol?

Mit gondoltok a veganokrol?

Figyelt kérdés

Szerintem nem egészséges. Egy csomo vegan nem tobb 35kilonal, nem esznek hust, es allati eredetu kajat sem.

En meg nagy tomegu vegant sem láttam

2017. nov. 14. 22:04
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
24%
Haha! :D Volt itt egy szuper vegán aki minden húsevőt lehúzott és minden vegán-barát véleményt hasznosnak jelölt. :D :D :D Ha már végigolvastam a válaszokat és el is kezdtem írni megírom a véleményem. Szerintem is az a rossz, mikor b*sztatnak, hogy szemét vagy mert eszel húst. Hagy döntsem már el én magam. Továbbá vannak emberek akiknek az íz fontos. Nem azért mert hájas disznók és mindig zabálnának. Inkább azért, mert tényleg élvezik az ízeket. Ez egy napi szinten elérhető "jutalom" az embereknek. Mint a háziállatoknak a jutalomfalat durván. Tudom, hogy ez sarkos vélemény, de ha imádom a marhasonkát, akkor hagy érdemeljek már meg annyi, hogy akkor eszem amikor jól esik! Az ízek emlékeket is táplálnak. Sosem fogom elfelejteni gyermekkoromból a hízott kacsamáj ízét. Oh-la-la! Egyébként korábban megírta a telitalálatot egy válaszoló. Addig amíg éheznek addig nekem ne hozzák el az emberek elől a divat élelmiszereket csak mert vegánnak kell lenni. Ennél önzőbb dolog nincs a világon. Megenni nem szép az állatokat... ettől is kész vagyok. Aki ezt mondja az egyszerűen ne legyen ostoba! Vegyen egy nyüves biológia könyvet mert nem járt órára. A tápláléklánc szerves része a földi életnek. Ezt nem lehet megdönteni vegán forradalommal sem. Bár, ha valaki megpróbálja, akkor legyen kedves szólni nekem, hogy ott legyek amikor az oroszlánt káposztára neveli! Azt igazán megnézném, hogy mit szól hozzá az állat. Mert hát szerencsétlen tudatlan oroszlán az istennek sem akarja majd megérteni, hogy a tápláléklánc butaság. :) Volt még előrébb jó válasz! Amit legjobban lehúztak! Jómódjukban nem tudnak már mit kitalálni az emberek. Na ezzel is maximálisan egyetértek. Megnézném azt a vegánt, aki nem evett pár napja és elé téved egy csirke. (Mondjuk ezt mert ez a legáltalánosabb.). Vissza az állatkínzáshoz! Lehet tenyészteni is otthon állatot! Senki nem tiltja meg! Ja, ha már itt járunk! Elődeink nem csak tenyésztettek állatot, hanem meg is ették azt. Valahogy mégis éltek 80-90 évig. Pedig több szalonnát ettek mint kókuszzsírt. A kérdezőnek egyébként van igaza! Egyrészt nyilvánvalóan nem egészséges. Másrészt hiába vannak kivételek! A vegánok jelentős része össze van szakadva. Most, hogy leírtam a véleményem várom a szuper-vegán lepontozását és közben kolbásszal keverem a kakaómat. Na puszi!
2017. nov. 15. 17:46
 22/50 A kérdező kommentje:

Mindenkinek igaza van!

Van kivétel, de a vegánoknál kövér ember biztos nincs, míg a húsevőknél sok van.

A költés valóban relatív, de mint írtam, sulis vagyok.

És én sem tudnék élni hús nélkül

2017. nov. 15. 18:02
 23/50 anonim ***** válasza:
73%

Vannak kimondottan jó testű vegánok.

https://www.youtube.com/watch?v=ExXZj11eU7I

Létezik vegán testépítő is, hazánkban is.

https://www.youtube.com/watch?v=7-u0V8aX-1g

2017. nov. 15. 18:20
 24/50 A kérdező kommentje:

Ezt nem is cáfolta senki :)

De egy koxos vwgan mas teszta pl

2017. nov. 15. 18:52
 25/50 anonim ***** válasza:
82%

"Haha! :D Volt itt egy szuper vegán aki minden húsevőt lehúzott és minden vegán-barát véleményt hasznosnak jelölt."

Mintha a húsevők között nem lenne olyan majom aki lepontoz mindent ami nem egyezik 100%-ban az ő véleményével.

"Szerintem is az a rossz, mikor b*sztatnak, hogy szemét vagy mert eszel húst. Hagy döntsem már el én magam. Továbbá vannak emberek akiknek az íz fontos. Nem azért mert hájas disznók és mindig zabálnának. Inkább azért, mert tényleg élvezik az ízeket. Ez egy napi szinten elérhető "jutalom" az embereknek. Mint a háziállatoknak a jutalomfalat durván. Tudom, hogy ez sarkos vélemény, de ha imádom a marhasonkát, akkor hagy érdemeljek már meg annyi, hogy akkor eszem amikor jól esik! Az ízek emlékeket is táplálnak. Sosem fogom elfelejteni gyermekkoromból a hízott kacsamáj ízét. Oh-la-la!"

A vegán érv itt az, hogy egy tényezőt kifelejtesz, vagy szándékosan figyelmen kívül hagysz, ami a fejlett idegrendszerrel rendelkező, önmagát észlelni tudó, fájdalmat érzékelni képes lény, aminek az egész élete szenvedés ami kínhalállal ér véget, hogy te egy finom dolog helyett egy másik finom dolgot ehess, hisz feljogosítottad magad rá. Might makes Right.

Vegán vagy, vagy nem, azt azért érzed, hogy melyiknek van nagyobb áldozata, egy leölt állat testének, vagy egy almának/akármilyen növénynek aminek kedveled az ízét.

Azt viszont elismerem, hogy ha te otthon nevelsz fel egy állatot és magad ölöd meg, az kevesebb szenvedést okoz neki, tehát egy fokkal

jobb, mint az ipari farmok.

"Egyébként korábban megírta a telitalálatot egy válaszoló. Addig amíg éheznek addig nekem ne hozzák el az emberek elől a divat élelmiszereket csak mert vegánnak kell lenni. Ennél önzőbb dolog nincs a világon."

Egyetlen tehén kb 8x annyit eszik és 8x annyi vizet iszik naponta, mint egy átlagember.

Nem nehéz kikövetkeztetni, hogy ha azt a mennyiségű kaját a tehén helyett emberek ennék meg, drasztikusan csökkenne az éhezők száma.

(Feltéve hogy az emberek száma állandó.)

Egyébként az, hogy nem érdekel, hogy egy fejlett idegrendszerű lény el kell hogy pusztuljon, csak hogy te egy adott kaját ehess nem

önzőség egy szinten?

" Megenni nem szép az állatokat... ettől is kész vagyok. Aki ezt mondja az egyszerűen ne legyen ostoba! Vegyen egy nyüves biológia könyvet mert nem járt órára. A tápláléklánc szerves része a földi életnek. Ezt nem lehet megdönteni vegán forradalommal sem.."

Miért, szép?

Igen, a tápláléklánc szerves része a földi életnek, szóval, ha nem lenne társadalom, akkor az emberek csupán kb a közepén

helyezkednének el, nem lenne valami szerencsés a részünkről.

"Bár, ha valaki megpróbálja, akkor legyen kedves szólni nekem, hogy ott legyek amikor az oroszlánt káposztára neveli! Azt igazán megnézném, hogy mit szól hozzá az állat. Mert hát szerencsétlen tudatlan oroszlán az istennek sem akarja majd megérteni, hogy a tápláléklánc butaság. :)"

A vegánok nem nevelink növényevőnek a húsevő állatokat, hisz fiziológiailag nem alkalmasak rá, nem úgy mint az ember, aki az.

Az oroszlán meghal ha nem eszik húst, sőt adott, emberi fogyasztásra alkalmas táplálékok még mérgezőek is a számára, pl kakaóbab.

A vegánok nem gondolják, hogy butaság a tápláléklánc.

"Volt még előrébb jó válasz! Amit legjobban lehúztak! Jómódjukban nem tudnak már mit kitalálni az emberek."

Ennyi erővel ne is találjunk ki semmit, ne fejlődjünk sehova, ne oldjunk meg megoldható problémákat.

"Megnézném azt a vegánt, aki nem evett pár napja és elé téved egy csirke. "

Megnézhetsz, undorodom tőle.

"Elődeink nem csak tenyésztettek állatot, hanem meg is ették azt. Valahogy mégis éltek 80-90 évig. Pedig több szalonnát ettek mint kókuszzsírt."

Már aki. Sosem fogod megtudni, hogy más étrenddel meddig éltek volna, a világ más részein, az emberek vegán értenddel még tovább élnek/éltek. Ha kiugrok az ablakon, túlélhetem, és ha túl is élem, nem fogom azt a következtetést levonni, hogy veszélytelen kiugrani.

A kókuszzsír pedig nem egészséges, ezt aláírom.

"Egyrészt nyilvánvalóan nem egészséges. "

OK, valami bizonyíték?

Csak mert pl dr. Kim A. Williams, dr. Neal Bernard, dr. Cardwell Esselstyn (stb...) a világ vezető orvosai és kutatói pl a szív és érrendszeri megbetegedések témájában, meglepő módon mind vegánok, és a pácienseik mindenféle szív és érrendszeri megbetegedésekből gyógyulnak ki, amiért annyit tesznek, hogy a diétájukon változtatnak.

Kérlek tedd fel a kérdést megadnak, hogy egészen biztos vagy-e abban, hogy elég jólinformált vagy a témában, vagy csak finom a máj, és

nem tudsz elvonatkoztatni tőle, egy érvelés erejéig.

Egy rosszul megtervezett étrend, attól függetlenül, hogy vegán vagy nem, egészségtelen.

"Másrészt hiába vannak kivételek! A vegánok jelentős része össze van szakadva. "

A húsevők nincsenek?

Nem hiszem, hogy annyi vegánt látsz személyesen, hogy ezt így levonjad.

"Most, hogy leírtam a véleményem várom a szuper-vegán lepontozását és közben kolbásszal keverem a kakaómat. Na puszi!"

Érdekes, hogy pont te említed, hogy mennyire nem szereted a baszogatást, de azért szúrkálódó hangnemben írsz, nem kéne ennyire "triggerelve" érezned magad.

Előítéleteid vannak, hisz predesztinálod a lepontozást, úgy, hogy azt sem tudod ki fog írni neked és ki értékeli a válaszodat.

Másrészt, az, hogy a te értékrendedben a kakaó+kolbász íze előbbrevaló, mint a szervezetedre kifejtett hatása, egyáltalán nem érdekel egy normális vegánt sem,sőt SENKIT, mégis leírtad.

Gyakorlatilag ezzel a kijelentéseddel ugyanabba a kategóriába estél mint a militista vegánok, azoknak a halmazába, akik nem bírják ki, hogy ne baszogassák a másikat.

2017. nov. 15. 18:56
 26/50 anonim ***** válasza:
81%

"Vegyen egy nyüves biológia könyvet mert nem járt órára. "

[link]

2017. nov. 15. 19:09
 27/50 anonim ***** válasza:
100%
Ezek egyike sem kokszol. Fehérje por és ennyi.
2017. nov. 15. 19:39
 28/50 A kérdező kommentje:
Nem mondtam, hogy koxolnak, az első videóban is semmilyen formát nem láttam. Csak mondtam, hogy egy koxos pl más
2017. nov. 15. 20:53
 29/50 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Nem drága a vegán étrend. Nekem napi 1200-1300 Ft-ba fáj. Ebben minden benne van, 5 étkezésre és nem zéró kalóriával. Már nem számolom, de ez korábban nekem 2500 kalóriára jött ki, DE csak azért, mert veszek drágább dolgot is, mert szeretem az ízét. Amúgy 3000-3500 kalória is simán menne, de hát hízni nem szeretnék. Ha pl. a növényi tejet vagy mást akár magamnak csinálnám, akkor még olcsóbb lenne.

A 7000-8000 Ft napi keretet a tényleg gazdagok engedik meg maguknak. B12 vitaminnal, egészségesebb nassal és nem olyan egészségtelen nassal, mint a legolcsóbb dolgok. Nem vonok meg magamtól semmit se. Tehát ezt nem lehetne kifogásként felhozni.

Jó, láttam már, hogy sokan írták máshol, hogy nekik 400-500 Ft-ból kijön az összes napi kaja, de utána lehet számolni, hogy az mire elég és annak mennyi a tápanyagtartalma. Mondjuk ők biztos sok mindent nem számolnak bele.

2017. nov. 16. 08:49
 30/50 anonim ***** válasza:
100%

" 7000-8000 Ft napi keretet a tényleg gazdagok engedik meg maguknak"

Én tényleg gazdag vagyok, vagyis mióta elértem az évi 10millió bevételt én annak számítom magam.

A napi kajám mégis kb 1300-1500ft... nagyon nagyon ritkán ha megkívánok valami spécit, akkor mehet feljebb...

De senki sem azért "gazdag" mert szórja a pénzt mindenre.

2017. nov. 16. 09:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!