Mit gondoltok a veganokrol?
Szerintem nem egészséges. Egy csomo vegan nem tobb 35kilonal, nem esznek hust, es allati eredetu kajat sem.
En meg nagy tomegu vegant sem láttam
Attól függ. A bigottakról vagy a normálisakról, az egészséges étrendűekről, vagy akik azt se tudják, mit csinálnak? Akik 400, akik 100 vagy akik 20g szénhidrátot esznek naponta? Az utóbbiakat megpróbálom megérteni, de nehéz. Pedig bizonyosan sokat tudnék tanulni tőlük, amikor nem jutok elég tojáshoz... De ez már nekem ijesztő kicsit, legalábbis szója és fehérjepor nélkül, mert azokkal még okés.
Az erősemberek tuti nem 35 kilósak, akkor sem, ha jópár éve vegánok... Nyilván rengeteg normális súlyú és izmos vegán van, az étrend, ha jól csinálják, teljesen egészséges és bőven biztosítja, ami egy ép, erős testhez kell.
S bár vannak kis tudatlan vegánok, a többségnek bizonyosan sokkal több tudása van a helyes tápanyagbevitelről, mint neked. Ez nem gond, amíg beviszed, amit kell, nem mindenkinek kell tisztában lennie azzal, hogy hogyan kell vegánként jól enni. Azért egy kis alaptudás sokaknak nem ártana.
A militáns vegánoktól lever a víz. Az a típus aki tesz rá hogy emberi jogok meg hogy az adott cucc készítése milyen következményekkel jár, ameddig nincs benne állati eredetű cucc.
Nekem pl nem kell quinoa úgy, hogy a helyi lakosság éhezik, hogy nekem fitnesz életformám lehessen.
Az is nonszensz, hogy univerzálisan azt állítják hogy az ő életmódjuk mindenkinek megengedhető és reális. Egy gyári melós aki napi 8-10 óra fizikai munka után kevés pénzből étkezik, nem fog tudni magának a mai vidéki magyar országon kiegyensúlyozott étrendet kialakítani.
De alapvetően támodgatom, hogy legyen vegán opció az éttermekben, boltokban, szóval jót tesz hogy divat lett. Annak aki pl. tejallergiás, sokkal könnyebb az élete.
Igen, vannak népcsoportok akik kultúrálisan vegánok, és lehet ízletesen, kiadósan főzni állati termékek nélkül is. Egyenlőre szerintem a cél az lenne, hogy az emberekkel meg kéne szerettetni egyfajta étkezési diverzitást, mondjuk az abált szalonna mellé a kókusz zsírt is behozni, hagy szokja a nép. De ezt az intenzív vegán-hisztit nem tartom előre vivőnek.
Aztán húsz-harminc év múlva ki tudja hogy fog kinézni az élelmiszer piac.
Nem egészségesen étkezni meg rohadt könnyű. Cukor, fehérliszt, krumpli, olaj, stb. Ezt bárki össze tudja hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!