Mit gondoltok a veganokrol?
Szerintem nem egészséges. Egy csomo vegan nem tobb 35kilonal, nem esznek hust, es allati eredetu kajat sem.
En meg nagy tomegu vegant sem láttam
Addig nem zavar, amíg nem akarnak téríteni, addig ugyanis magánügyük.
A "nem több 35 kilónál" meg böven van a "nem-vegán", "húsevö" kategóriában is, ahogy hiánybetegségekkel küszködö, vagy éppen a rossz összetétel miatt elhízott, megbetegedett is.
Aki kellö tudással és odafigyeléssel mond le az állati termékekröl, az sok esetben egészségesebb és normálisabb kinézetü, mint a tudatlan mindenevö, akinek az az étkezés alapja,h ogy a"addig esezk, amíg pukkadásig jóllakok" - aztán csodálkozik, hoyg 50 éves korára egy roncs lesz belöle.
Én nem vagyok vegán, de odafigyelek arra, hogy mit és mennnyit eszem, de ha vega vagy vegán ismerösök jönnek hozzám, akkor nekik ennek megfelelö ételeket készítek és soha nem volt az étkezési szokásainkból probléma.
Azt gondolom, hogy "Egészségükre!.
Én nem ugrálok azon, hogy más hány kiló, meg mit eszik, mert én attól se egészségesebb/egészségtelenebb, se kövérebb/vékonyabb nem leszek, nem érzem azt, hogy az ő étkezési szokásuk miatt az én életemben bármi változna. Nem kell úgy hozzájuk viszonyulni, mintha cseppfertőzéssel el lehetne tőlük kapni a vegánságot.
És ez vonatkozik bármire. Nem kell megrökönyödni azon, ha valaki másképp csinál valamit. Senki nem etalon.
Nem gondolok róluk semmit.
Én is gondokkodtam rajta, hogy vegán legyek, viszont egyrészt még 18 alatt vagyok, másrészt ételallergiám miatt elég sokminden így is kiesik azok közül, amiket ehetek. :)
Jogosan ertettuk félre egymast.
En sem foglalkozok massal, o dolga. De van olyan ismerosom, akitol naponta megkapom, hogy fos ember vagyok, es ne egyek hust, kegyek vegan, mert a hus nem emberi fogyasztásra valo. Toluk ver le a viz.
Es azt is elírtam, en nem talalkoztam nagy vegannal
Figyelj, én egy olyan ember vagyok, aki ha nem muszály, nem vesz el többet, mint ami kell neki, ha ez valaminek árt, értem, hogy unalmas, meg idegesítő és nem helyes amikor a vegánok baszogatnak, de attól még tény, hogy az állati eredetű kaják egészségtelenebbek mint a nem agyonfinomított növényi kaják, az ipari állattartás szétbassza a bolygót a számunkra, az is tény, hogy meghalni, ha úgy tetszik dögleni úgy kb semmilyen élőlény nem nagyon szeret, ezért szisztematikusan kínozni+megölni a fejlett idegrendszerrel rendelkező állatot nem egy dicső tett, hisz szükséged sincs rá, lehet hogy szereted az ízét de ez kb az egyetlen kicsit valamirevalóbb érv a hús/tej/tojás/akármi fogyasztása mellett, habár vegán kajákat is sokféleképpen lehet elkészíteni.
Nem basztatni akarlak, csak leírtam a véleményemet, nem is elsősorban etikus okok miatt lettem vegán, szóval kevésbé részrehajló a véleményem.
Ha esetleg van kedved, nyitott vagyok kultúrált vitára.
Szerintem egyébként 50-100 év múlva úgyis mindenki vegán lesz, ha akar ha nem, hisz a laborban létrehozott hús technológiája fejlődik, és olcsóbb lesz előállítani, kisebb helyen, kevesebb nyersanyagból.
Koszonom, hogy leirtad mit gondolsz.
En is tiszteletben tartom, ki hogy dont.
Az én nézőpontom, hogy nem lennék vegan.
Olvastam multkor, nem tudom mennyire hiteles, hogy napi 7-8000Ft egy napi kaja
Na most, en most vagyok gimis, tehat nem dolgozom.
Azt nem varhatom el szuleimtol, hogy (szamitsunk 7000ft-ot),hogy havi 200.000-et dobjanak ki a kajamra, vagy legyen csak 150k. Az ugy, hogy nem dolgozom nagyon sok.
Az, hogy mennyit költesz rá relatív,
Vegánként is rengeteg pénzt lehet elkölteni, persze, ehetsz minden nap vegán jégkrémet, mandulatejet, legdrágább szója pudingot, csokit, sőt, megeheted ezt étteremben is.
Viszont, ha az alapvető élelmiszereket nézed, zab,köles,rizs/akármelyik gabona bab/lencse/akármelyik hüvelyes, magvak, sokkal olcsóbbak mint a hús(mármint, az igazi HÚS, szerintem egyetértünk, hogy a legolcsóbb szalámi, virsli, pástétomok, amiket egy diétára figyelő, sportoló ember nem eszik meg, nem esnek abba a kategóriába, mint amibe a csirkemell,szardella,marhahús)
hiszen a hús előállításával van a legnagyobb nyűg, sokkal több befektetett pénzt, időt igényel, több a munkafolyamat és nagyobb a felhasznált nyersanyag, tehát több pénzt fognak elkérni a végeredményért, hogy megtérüljön a belefektetett munka.
Bécsben élek, 150-250 euro körül szokott lenni amit havonta elköltök kajára,persze, van, hogy valamivel több, vannak olyan hónapjaim, hogy naponta bezabálok olyan 200-400g mandulát, akkor olyan 300 körül van, Magyar viszonylatben ez egész pontosan mennyi, nem tudom, de itt nem valami sok.
Hozzáteszem, hogy 5 fajta táplálékkieglszítőt használok, ami napi szinten levetítve 1 euro-ra jön ki.
(B12, D3, algaolaj, jód, kolin, a kolin kivételével a többit nem csak a vegánoknak, hanem mindenkinek szükséges lenne használni, mellesleg.)
Napi 4000-4500 kalóriát eszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!