Ti észtek húst/tejet/tojást? Miért/ miert nem?
Köszönöm a válaszokat!
Nem pontoztam senkit le, nyilván nem ezért tettem fel a kérdést, de a legtöbb válaszból hiányzott a válasz a Miért/ miért nem? kérdésre.
#10 neked pedig nagy gratu, h vegán vagy!🌱
Húst szinte soha (akkor is házit, bár némi bolti hal is akad), tejet nem, tejterméket nagyon keveset (csak vaj és keménysajt, a minősége nagyon számít. azért eszem keveset, mert sajna nem opció a házi. ha gazdagabb leszek, csak házi sajtot eszem majd, most inkább igyekszem kihagyni).
Gyakorlatilag jobbára tojáson élek, ha jól tojnak a tyúkok a házaknál, ahonnan veszem. Ha tojáshiány van, akkor egy nagyon érdekes, szinte kizárólag növényekre alapozó szénhidrátszegény életmódom van, akkor olajos magvakra alapozom a fehérjebevitelemet.
Elég sivár lenne az életem tojás nélkül, plusz nehéz is, egyébként vonzana a növényi étrend. Nagyon szeretem a növényeket s nincs nagy szükségesm az állatiakra, kivéve a tojást, ami túl komplett, átkozottul nehéz növénnyel pótolni a tápanyagait minimális szénhidrátbevitel mellett.
Annyit tehetek, hogy házi tojást eszem, ismerőstől.
Viszont így semmi szükségem tejtermékre (az csak élvezeti célokból van - a kálciumra persze vigyázok, de azt könnyen beviszem növényekből s a tojásból), húsra pedig sosem volt.
Hedonista vagyok, de sok ételcsoportot tudok kizárni vagy minimalizálni úgy, hogy még mindig egészséges és élvezetes maradjon az étrendem. Mivel nem áldozok fel szinte semmit a hús, a bolti tojás és a tejtermékek szinte totális kihagyásával, miért ne? Kevesebb erőforrást igényel így a táplálkozásom, az állatkínzásból is kevesebb jut rám... Marad így is, de az élet már csak ilyen kegyetlen. Ha vegán lennék, akkor is maradna, de nem érné meg nekem.
Flexitáriánus vagyok, a legtöbbször csak növényeket eszem, de ha nagyon megkívánok egy jó kis vadast, vagy egy grillezést, ilyesmit, nem állok ellent... 1-2havonta eszem húst.
Tojást is mikor megkívánom, télen ez kb minden 2. Nap, nyáron meg egyáltalán nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!