Szigorú vegetáriánusok esztek tojást?
A vegánok nem fogyasztanak sem tojást, sem tejterméket, sem mézet.
Ennek oka az, hogy a veganizmus alapelve az, hogy az ember képes az állatokon való "élősködés" nélkül is létezni, nincs szüksége rájuk, mint táplálékforrás.
Ha vendéget vársz, az a legegyszerűbb, ha megkérdezed tőle, hogy milyen ételeket szeret, mik jöhetnek nála szóba. Nem ciki, nekem is vannak vegán meg vegetáriánus barátaim, egy másik emberke pedig szigorú diétát tart (egy súlyos betegség miatt)... és egyáltalán nem haragudtak meg, hogy megkérdeztem tőlük, mi a helyzet, sőt, örültek neki. :)
Aki szigorú vegán, tojást sem eszik, tehát pl. tésztafélék közül is csak azokat eszi, amelyek nem tartalmaznak tojásport (ld. durumtészta).
Egyébként legutóbb csicseriborsó curry-t készítettünk egy haverommal. Na az teljesen vegán étel, nem is olyan bonyolult összedobni. :)
Zsákutca, bla-bla... na, és ezzel az okoskodós válasszal mit csináljon a kérdező? Mert nem azt írta, hogy éppen mérlegel, hogy ő maga vegán legyen-e, és emiatt érveket-ellenérveket kér, hanem... mint kiderült, vacsoravendéget vár(t).
(Csak nem gondolod, hogy a vendégének az arcába fogja mondani azt, amit ideírtál? Egyébként azzal nem vitázok, hogy most zsákutca vagy sem, sokféle nézőpont létezik, sokféle indoklással.)
Kérdező,
azóta megtörtént már a vacsora? Mire jutottatok, mi volt a menü? :) (Vagy ha még hátravan, akkor mit fogtok főzni/sütni?)
Kedves 7-es: amennyiben szerinted az önálló döntés, gondolkozás, mérlegelés, moralitás lehetősége evolúciós zsákutca, mélyen szánlak. Őszinte részvétem ahhoz, hogy ennyire begyöpösödött, pozitív gondolkodástól mentes életet élsz.
Kérdező, én is kíváncsi vagyok, milyen lett a vacsi? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!