Nyersen esztek tojást?
Attól nem lehet szalmonellát kapni, ha valaki nyersen eszi?
Ezzel vigyázz azért első válaszoló:)
A szalmonellát nem magától a nyers tojástól kapja valaki, csak sütés-főzés során ha van is benne ilyen kórokozó, az elpusztul, nyersen viszont, ha eleve van benne, akkor az necces. De lehet kapni szalmonella ellen kezelt tojást, ott elvileg nem lehet ilyen gond.
Ja, én amúgy nem nagyon tudom elképzelni, hogy úgy magában nyers tojást egyek, de a házi majonézzel, tiramisuval, hasonlókkal, amikbe nyersen kerül be a tojás, nincs semmi bajom :)
"Ja, én amúgy nem nagyon tudom elképzelni, hogy úgy magában nyers tojást egyek, de a házi majonézzel, tiramisuval, hasonlókkal, amikbe nyersen kerül be a tojás, nincs semmi bajom :)"
Szintén. Én is így vagyok vele. Illetve szeretem kinyalogatni a nyers tésztát, abban is van. De úgy magában, hogy nyers tojás, nem enném meg.
Ha valamiben van, akkor megeszem úgy nincs vele bajom.
A nyers piskóta tésztát is mindig kinyalom a tálból.
Illetve ha nagyon rám jön az édesség ehetnék, és nincs itthon semmi akkor a tojás sárgáját szoktam cukorral jó habosra (fehérre) keverni és azt eszem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!