Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A rendszerváltás elötti...

A rendszerváltás elötti időkben mennyire volt elterjedt a vegetáriánus és a vegán étrend, életmód?

Figyelt kérdés

Mert pl.ha egy idősnek mondod,hogy vega vagy,nem eszek húst,akkor mindig olyan furcsán,megvetően néznek.

De pl.Hitler is vega volt.szóval régen is volt már ilyen

2017. febr. 25. 21:14
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem semmenyire ezért is néznek rád furcsán.
2017. febr. 26. 06:57
 12/25 anonim ***** válasza:
67%
Sosem felejtem el, mikor 87 éves nagyanyámnak a húgom elkezdte ecsetelni, hogy azért vegetáriánus, mert egészségtelen húst enni... a nagyanyám meg halkan megjegyezte nekem, milyen jó, hogy neki erről elfelejtettek szólni és így egészségben leélhetett ennyi évet :D
2017. febr. 26. 10:04
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon nem nagyon volt téma az ilyesmi. A vegán főleg nem. Tény, hogy a földön emberek milliárdjai követik ezt az életmódot, de Magyarországon nem volt elterjedt. Én úgy vettem észre, hogy elsősorban 10-15 éve hódít egyre nagyobb teret az egészséges életmód, tehát a vegetarianizmus, vegánság is.
2017. febr. 26. 11:40
 14/25 anonim ***** válasza:
30%
Hitler nem volt vegetáriánus. A zsidókat pedig pont olyan felépítésű helyen tartották, mint a húsipari állatokat, a tervek azok alapján készültek. Ha valaki kicsit is vegetáriánus, akkor az nem fog kiirtani egyes embercsoportokat... Vagy ha igen, akkor miért nem a "gonosz húsevőket" öleti meg?
2017. febr. 26. 13:07
 15/25 zgyzgy ***** válasza:
91%

A témához érdemes elolvasni Bicsérdy Béla élettörténetét.

[link]

2017. febr. 26. 21:38
 16/25 anonim ***** válasza:
42%
El vagy te tévedve, utolsó előtt, ha azt hiszed, hogy egy vega nem lehet tömeggyilkos... tele van velük a történelem.
2017. febr. 26. 23:25
 17/25 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem volt elterjedt. Legalábbis a mi családunkban biztosan nem, az idősebbek nem is hallottak olyasmiről, hogy valaki nem eszik húst. Én vagyok nálunk az egyetlen vega. Nagyon sok időbe telt, mire elfogadtak így, és nem akarták mindenáron megmagyarázni nekem, hogy ez milyen egészségtelen stb.
2017. márc. 5. 17:59
 18/25 anonim ***** válasza:
Érdekes nekem elég tájékozottak ezek szerint a rokonaim. A nagyszüleim meg a mamám tesója támogattak amikor vega lettem.
2017. márc. 10. 20:18
 19/25 anonim ***** válasza:

Hitler nem vega volt, hanem köszvényes nem ehetett húst.

Engem sem értettek hogy miért utasítom el.a húst 3évesen, 1978-ban...senki nem hallott ott ilyenról.

2017. ápr. 3. 08:52
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem nagyon volt elterjedt, és meg is mondom, miért.

NEM azért, mert faragatlan bunkók voltak az emberek. Hanem mert sokan önellátó gazdálkodásban éltek, és nagyon ritkán ettek húst. Ha megnézel ma is egy zártabb falusi vagy tanyai gazdaságot, ott szigorúan vett és fontos helye van a húsnak. A régi magyar konyha is főleg kásákat, zöldségféléket, tésztaféléket kínált. Általában hetente egyszer volt hús, mondjuk vasárnap, egy csirke. Télen meg egy disznót osztogattak be.

A két világháború háború utáni időkben az emberek nagyon megbecsülték a nagy energiát adó húst és zsírt. Ha a szegénység miatt erről is lemondtak volna, éhen vesznek.

Ha te öreg leszel, és akkor mondjuk már a tengeri algafőzelék pirított hangyával lesz a követendő étkezési trend, akkor te is arra fogsz gondolni: "De hülye divatok vannak... Mit nem adnék egy kis gombapörköltért. :)"

Ennyi az egész. :)

2017. máj. 18. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!