Lehet valami bajom, ha vegetáriánus leszek? (Egészségugyileg ) 16/L
1. Elöször is döntsd el, miért akarnál vegetáriánus lenni.
2. Elvileg lehet húsmentesen is egészséges étrendet összeállítani (föleg, ha tejtermékeket meg tojást eszel), de ehhez azért tudni kell pár alapszabályt.
3. Ha évente egyszer eszel húst vagy halat, akkor nem vagy vegetáriánus, csak olyan ember, aki ritkán eszik húsfélét.
Nem lenne semmi bajod.
De ha évente párszor eszel húst akkor nem vagy az. Nem elítélendő de ne húzz magadra olyasmit ami nem igaz.
Dehogy lesz bajod. De ha eszel húst is nyilván nem vagy vegetáriánus, mert olyan nincs, hogy vega vagyok de néha eszek húst is...
Ha tényleg váltasz a vega étrendre esetleg nézz utána a WHO ajánlásának a napi tápanyagbevitellel kapcs, de sima lakto-ovo vega étrenden nem kell különösebben semmire odafigyelni, bár az alapvető táplálkozási tényekkel nem árt tisztában lenni.
Nekem az az okom rá, hogy kipróbáltam egy barátom unszolására 2 hónapig a 100% növényi étrendet és a 2 hónap végén sokkal egészségesebbnek éreztem magam... úgyhogy úgy maradtam 8 éve...
Ahány vega/vegan annyi motiváció... sőt sok vegan mint én is ki merjük jelenteni, hogy imádjuk a húst, imádjuk a tejet/tojást... de nem esszük, mert nem érezzük szükségét.
Szerintem a szűk p...cis pont helytálló példa. Rengeteg dolog van a világon amit sokan szeretnének, szeretnek de morálisan mások számára nem elfogadható.
Attól hogy valaki szereti a hús ízét hozhat olyan döntést hogy nem fogyasztja mert erkölcsileg nem ért vele egyet. Az egyik munkatársam is ilyen pl., igaz tipikusan ők fogyasztják a húsutánzat termékeket :).
Én undorból nem eszem húst de ugyanúgy el tudom fogadni hogy másnak más indokai vannak rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!