Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegák! Nektek ízlenének ezek?

Vegák! Nektek ízlenének ezek?

Figyelt kérdés

Egy skóciai kajagyár vega részlegén dolgozok, és olyan kajákat csinálunk, amitől engem és a munkatársaim nagyrészét a hányinger kerülget, mégis napi több tonnát csinálunk belőlük. Ezzel nem a vegákat akarom fikázni, hanem a gyárunkat. Legújabb kísérleti termék: mákos-krumpli.

Pucolt, főtt, negyedelt újkrumplit összevekernek petrezselyemmel, sóval, és mákkal. Kinek jut ilyen eszébe egyáltalán?

3Bean saláta: 3 féle bab, összekeverve kukoricával, apróra vágott piros kaliforniai paprikával, és menta dressinggel.

Moroccan couscous: kurkumával sárgára színezett kuszkusz, fahéj alapú dressing, és benne: csicseriborsó, narancs, apróra vágott lilahagyma, menta, koriander, pirított vörösáfonya, mazsola.

Quinoa-edamame: fehér quinoa, vörös quinoa, fekete-rizs, seaweed (nem tudom magyarul, valamilyen tengeri moszat), apróra vágott gyömbér, szójaszósz, sárgarépa, piros paprika, újhagyma, petrezselyem, edamame bab.

Ezek csak példák. Nekem egytől egyig undorítóak, mégis rengeteg fogy belőlük. Ti megennétek ezeket? Egyáltalán minden vega kaja ilyen, vagy csak ahol én dolgozok.

2016. okt. 24. 09:34
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
M&S-nek dolgozol? A Moroccan couscoust tokre szeretem. A makos krumpli remelem nem lesz allando termek :D
2016. nov. 1. 01:43
 22/30 A kérdező kommentje:

Igen, a gazdagok tescoja itt UK-ben. De otthon ha jól tudom csak BP-en van üzletük, és csak ruhákat forgalmaznak. Te is kint élsz? Vagy hol kóstoltad a moroccan couscousukat?

Nem hiszem hogy sokáig marad a mákos krumpli. Lehet hogy be sem vezetik. Csak nagyon kis mennyiséget csináltunk belőle, és azóta se kellett újra...

2016. nov. 1. 02:02
 23/30 anonim ***** válasza:

Mákos krumpli reméled nem lesz állandó termék.

Valaki kötelez tán, hogy venned kell?

2016. nov. 1. 14:34
 24/30 anonim ***** válasza:

En is skociaban elek :)

Nem sokat jarok oda, csak neha bizonyos termekekert, kicsit draga nekem :)

2016. nov. 2. 09:48
 25/30 A kérdező kommentje:
Értem! Hát igen, pont a moroccan elég jó példa. Azt hiszem 8 font a boltban, ami azért elég durva, egy kis doboz kajáért. Ennyi pénzből egy napra bevásárolok húst, köretet, zöldséget mindent. :) Viszont a gyárban, a staff-shopban csak 50p egy doboz. :D
2016. nov. 2. 12:50
 26/30 anonim ***** válasza:

Ha a M&S-nek gyártotok, akkor én szoktam venni a termékeiteket és nagyon finomak! A mákos krumplival még nem találkoztam, de attól még lehet jó. Nem kell elfelejteni, hogy a magyar konyhában szinte csak cukrosan használjuk a mákot, máshol viszont, pl pékterméken/ben, salátában szintén használható.

Elég furcsa, hogy ezektől a salátáktól rátok hányinger jön, a bevezető alapján én valami gusztustalan szójamócsingot vizionáltam, amiből vega kolbász lesz vagy ilyesmi... LEhet, új munka után kellene nézned ha ez ennyire gáz. Szerintem ez százszor jobb, mint mondjuk csirkét belezni napi 8 órában, de te tudod...

2016. nov. 7. 20:09
 27/30 A kérdező kommentje:

A mákoskrumplit egyszer csináltuk, de azóta se. Az csak "trial" termék volt, belső fogyasztásra. Ha ízlik a döntéshozóknak, akkor kerül majd tömeggyártásba a boltokba. Bár még a nagyfőnököm is fintorgott miután megkóstolta, szóval nem hiszem hogy kiküldik a boltokba. :D

A hányingert ne szó szerint értsd. Inkább csak gusztustalanok és nem ennénk meg. Nem tudom a vegák mit éreznek egy szép marhasteak láttán, de valószínűleg ők is valami hasonlót.

Volt egy termék, az év első felében gyártottuk, a nevére már nem emlékszek, de az összetevők:

kókuszreszelék, puffasztott fehér rizs, lilahagyma, bab, pirosparika, petrezselyem, répa, és az egészhez hozzáadva sós kúkusztej, az volt a dressing. Szóval maga a kaja egy sós-édes kókuszos zöldséges valami volt. Nah ez is olyan amit én nem tudnék megenni, mert nekem eleve undorító a répa, a kókusz, a hagyma, a só együtt, de mégis tök sokáig gyártottuk...

2016. nov. 8. 02:53
 28/30 A kérdező kommentje:
Egyébként a többi részleg kajáival semmi bajom. Van pár finom tészta, + krumplis, lazacos dolgok... Egyedül a mi vega részlegünkkel nem vagyok kibékülve.
2016. nov. 8. 02:57
 29/30 anonim ***** válasza:

A sós kókuszos étellel mi bajod van? Egy egész kontinensnyi ember eszi ilyet nap, nap után, különféle zöldséges vagy húsos currykban.

Miért érezne hányingert egy húst is evő ember a zöldségek láttán úgy, mint egy húst soha nem evő a hús láttán? Hiszen a húsevők esznek zöldségeket is.

2016. nov. 8. 14:41
 30/30 A kérdező kommentje:

Igen, de ezek az ízpárosítások nekem undorítóak. (Maradjunk a sós kókusznál). De ugyan-így nem szeretem az indiai/thai/kínai konyhát. A curryt pedig egyenesen gyűlölöm, ki lehet vele kergetni a világból.

Viszont a török/olasz konyha ízeit imádom. Főleg ha keverik a kettőt! (Donner-calzone)

Semmi bajom a zöldséggel pl köretnek, vagy tésztával. De ahogy mi használjuk, az valahogy nem jön be. Se egyes ételek kinézete, se az íze, semmi. Nem tudok jóízűen ránézni, éppen ezért furcsa hogy van aki nem hogy megeszi, de még fizet is érte. Ezért kérdeztem hogy ti hagy vagytok vele.

2016. nov. 8. 23:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!