Vegák! Nektek ízlenének ezek?
Egy skóciai kajagyár vega részlegén dolgozok, és olyan kajákat csinálunk, amitől engem és a munkatársaim nagyrészét a hányinger kerülget, mégis napi több tonnát csinálunk belőlük. Ezzel nem a vegákat akarom fikázni, hanem a gyárunkat. Legújabb kísérleti termék: mákos-krumpli.
Pucolt, főtt, negyedelt újkrumplit összevekernek petrezselyemmel, sóval, és mákkal. Kinek jut ilyen eszébe egyáltalán?
3Bean saláta: 3 féle bab, összekeverve kukoricával, apróra vágott piros kaliforniai paprikával, és menta dressinggel.
Moroccan couscous: kurkumával sárgára színezett kuszkusz, fahéj alapú dressing, és benne: csicseriborsó, narancs, apróra vágott lilahagyma, menta, koriander, pirított vörösáfonya, mazsola.
Quinoa-edamame: fehér quinoa, vörös quinoa, fekete-rizs, seaweed (nem tudom magyarul, valamilyen tengeri moszat), apróra vágott gyömbér, szójaszósz, sárgarépa, piros paprika, újhagyma, petrezselyem, edamame bab.
Ezek csak példák. Nekem egytől egyig undorítóak, mégis rengeteg fogy belőlük. Ti megennétek ezeket? Egyáltalán minden vega kaja ilyen, vagy csak ahol én dolgozok.
A krumplis cucc nem az én világom.
A babos saláta jó, a marokkói kuszkusz pedig egyenesen a kedvenceim közé tartozik, a japán ízvilágú quinoasaláta is nagyon jól hangzik
Ezek nem undorító ételek, ezek nagyon ízes ételek.
A kuszkusz marokkói tradicionális fűszerezésű, azt követő japán, a babsaláta is nagyon jól hangzik. A mákosat pedig feltételezem, nem darált-cukrozott mákot kell rajta érteni, s a mák kiváló kalciumforrás.
Ezek remek, teljes értékű, finom ételek receptjei, én vagyok vega, mégis gyakran készítek nemzetközi ételeket. Számomra felfoghatatlan, hogyan lehet egy tiszta, ízes, színes étel, ami alapanyagokban és fűszerekben is gazdag, "undorító".
Nekem az édes-sós kombó nem jön be, pl. hagyma és gyümölcs semmiképp... A meggyszószos húsokat is borzalmas ötletnek tartom, de rengetegen szeretik. Ez ízlés dolga.
A quinoa és a babsaláta nem hangzik rosszul, de azért a marokkói is lehet, hogy jó, csak elsőre fura (anyámnak volt fokhagymás, cukros salátalevese, ami finom volt, pedig ki nem néztem volna belőle. azért én nem készítem el).
A mákot szeretem, de kizárólag édes ételben (a krumpli még OK, a mákos nudli bevett dolog, no de az más) vagy kis mennyiségben semleges cuccban, a fent írt elég vad.
Amúgy sok vega étel nekem extrém flancos, annyira jól elvagyok az egyszerű ételeimmel... Azért még megenném a flancosakat, de dolgozni ritkán dolgoznék velük.
Nagy vállalkozó kedvemben minden fentit megkóstolnék, de nekem mind túl szénhidrátos, így rendszeresen egyik se játszana.
A quinoás messze a legszimpatikusabb, bár nem tudom, milyen a quinoa...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!