Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegák, vegánok: isztok sört?

Vegák, vegánok: isztok sört?

Figyelt kérdés

Vegetáriánusok és vegánok: fogyasztotok sört? Szeretitek? A vegetáriánus és vegán étrendbe belefér a sör? Egészségesnek tartjátok (mértékkel persze)?

Én magam nem eszem húst (halat sem) de mézet, tojást és tejtermékeket rendszeresen. Nem tudom, ez milyen vegetáriánus kategória. Mert állatvédő nem vagyok, bőrfotelom van. Emellett szeretem a sört, minden hétvégés napokon vagy egy nehéz munkanap után iszom egyet. (Sosem rúgok be, azt szánalmasnak tartom!)

2016. márc. 8. 18:56
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%
A sörben mi lenne állati eredetü? (Víz-komló-maláta)
2016. márc. 8. 19:01
 2/30 anonim ***** válasza:
A vegán,vegetáriánus étkezés alapja és elsődleges mozgatórugója nem az egészségügyi megfontolás (természetesen sokaknál ez is szerepet játszik azért), hanem a hús-és állati eredetű termékektől mentes étkezés. Ezt a sör semmiben sem akadályozza.
2016. márc. 8. 19:10
 3/30 anonim ***** válasza:
49%

Sima vega vagy, ovo-lakto, ha nem eszel húst, zsírt, vért, szóval semmit, amihez állat halála kell (a nagyon átvitt eseteket nem számítva. szóval állat testét nem eszed).

A sör oké. Néha iszom, mert bár az étrendem majdnem teljesen paleo, azt a részt nem tisztelem :D A ketogén diétába is nehezen fér, de ez mennyiség kérdése.

Egészségesnek tartom-e? Sejtméreg, a test kicsit küzd vele és a ketontestek képzését is abbahagyja addig, de egy kis jóféle alkoholban nem látok problémát. A lelki egészség is számít s ahhoz nekem jól jön egy kis ital, szabadabb úgy az ember, hogy nem tilt le mindent paranoiásan, ami bizonyos szempontból árthat (igazából akkor ne is sportoljunk, mert szabad gyökök és izomsérülés lesz :D persze alkohol nélkül lehet élni, de nekem többet használ, mint árt).

2016. márc. 8. 19:14
 4/30 anonim ***** válasza:
11%
Halfogyasztó vegán vagyok, tehát tojás, hús, tejtermék nincs az étrendemben. A sör fogyasztása ebbe simán belefér, nincs benne semmi állati eredetű. Nem állatvédelemből étkezem így.
2016. márc. 8. 20:40
 5/30 anonim ***** válasza:
92%

#4: Totál mindenevő vagy, még állatot is eszel... Tudod mi az, hogy vegán? Vagy troll vagy?

Aki halat eszik, az természetesen semmilyen vega nem lehet.

2016. márc. 8. 20:45
 6/30 A kérdező kommentje:
Ha mindent be akarnánk kategorizálni belefáradnánk. :)
2016. márc. 8. 21:32
 7/30 anonim ***** válasza:
0%
Makrobiotikus vegán vagyok, nézz utána kedves troll, hogy mi az, mi eszünk halat, egyéb állati eredetű terméket nem. és a helyes elnevezés ez: makrobiotikus vegán. Lehet, hogy neked nem tetszik, de majd akkor osszad az észt ha már tájékozottabb vagy a témában. Mellesleg pont nem érdekel, hogy milyen skatulyába akarnak beleerőszakolni, valaki így nevezte el, ha más lenne a neve, az sem érdekelne, csak egyszerűen így szeretek táplálkozni.
2016. márc. 8. 22:02
 8/30 anonim ***** válasza:
25%
Van egy tippem, hogy te vagy a paleós, 78%-kal, na hát igen, a hús agresszívvá tesz, nem tehetsz róla. Ráadásul aki a már régen megbukott paleót nyomatja, az valóban nem lehet sem túl okos, sem túl releváns táplálkozási kérdésekben.
2016. márc. 8. 22:06
 9/30 anonim ***** válasza:
65%

Aki halat eszik, az akkor se vegán, lehet, hogy ez a makrobiotikus olyan, mint a ciklikus ketogén, ami nem ketogén. Mindenesetre félrevezető neve van. Ne használd külön a jelzőjétől magadra, hacsak nem hivatalos kifejezés rá a "halevő vegán", ami sokakat megkavarhat, de "vegán" természetesen se így, se úgy nem vagy.

Agresszív speciel nem vagyok, sok rosszat lehet rám mondani, de ezt nem. Max. néha vesztem el a türelmemet, de ennél nem történt meg, persze tudom, hogy neten át ez nem feltétlenül látszik :)

Nem paleózom, csak majdnem (nem tehetek róla, ilyen az ízlésem és az étrendem, nem célom, hogy paleózzak, s amilyen gyakran gabonát és hüvelyest eszem, ez remekül teljesül is, ha ezek csöpp mennyiségek is), azonkívül vega vagyok. A hús nem jön össze az életmódommal, de más okom is van rá.

2016. márc. 8. 23:55
 10/30 anonim ***** válasza:
91%

"Halfogyasztó vegán"???

Most hagyom itt ezt az oldalt :)

2016. márc. 9. 01:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!