A vegánok miért nem használnak fehér lisztet?
Azok, akik születésük óta vegánok, azoknak az ételfogyasztásuk egy életforma része. Valahogy úgy, ahogy a jógagyakorlatok is csak a jóga része.
A vegetarianizmus őshazájában a mi kenyerünkhöz hasonló étel nincs. Gondolom, hogy ők ezért nem esznek fehér lisztes ételt. Hangsúlyozom, így tudom, de nem néztem most utána.
Itt Európában általában rendszerint szeszély, és/vagy fogyókúra mánia része. A teljes kiőrlésű lisztből kevesebb kell, lassabban szívódik fel, kevésbé emeli meg a vércukorszintet.
Mivel a divatvegák ész nélkül élnek, azt hiszik, ha nem esznek húst, akkor már tettek is valami ez egészségükért. A fehér lisztes ételek elhagyása nem rossz, gyakorlatilag minden gabona elhagyható lenne. Ám ezeknél a lökötteknél nem megfontolt döntés, hanem csak Olvastam a ***-magazinban. (Jellegzetes divatvega jelenség, amikor megeszi a húslevest, csak a hús ne legyen a tányérjában).
Kevered a paleo-vegánnal!
A vegánok az állati eredetű élelmiszereket mellőzik (hús, zsír, zselatin, tejtermékek, tojás, méz, stb.)
A paleo pedig a finomított élelmiszereket kerüli, ilyen a fehér liszt is. Van aki paleo, aki eszik húst, és olyan vegán is van, aki fogyaszt finomlisztet. Az a vegán, aki paleo étrendet is követ, az a paleo-vegán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!