Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegák, vegánok: isztok sört?

Vegák, vegánok: isztok sört?

Figyelt kérdés

Vegetáriánusok és vegánok: fogyasztotok sört? Szeretitek? A vegetáriánus és vegán étrendbe belefér a sör? Egészségesnek tartjátok (mértékkel persze)?

Én magam nem eszem húst (halat sem) de mézet, tojást és tejtermékeket rendszeresen. Nem tudom, ez milyen vegetáriánus kategória. Mert állatvédő nem vagyok, bőrfotelom van. Emellett szeretem a sört, minden hétvégés napokon vagy egy nehéz munkanap után iszom egyet. (Sosem rúgok be, azt szánalmasnak tartom!)

2016. márc. 8. 18:56
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

19# igen ez valóban ugyanaz mint a "halevő vegán"

Most már biztos, hogy csak troll vagy, további jó időtöltést!

2016. márc. 9. 11:43
 22/30 anonim ***** válasza:
17%

21 Igen, én vagyok a "halevő vegán" és valóban nem szerencsés a kifejezés, ezt belátom.

Rendben, akkor én nem vagyok vegán. Én egy olyan ember vagyok, aki nem eszik semmilyen állati eredetű ételt, csak halat néha, van bőrkanapém is és az állataim esznek húst. Táplálkozásom főként gabonafélékből, hüvelyesekből, algákból, zöldségekből, csírákból, olajos magvakból áll.

Ezentúl így fogok bemutatkozni és véletlen sem említem a vegán szót. Sőt, ha a nagy többségetek ilyen, akkor nem is nagyon szeretnék ehhez a csoporthoz tartozni.

A trollt, azt kikérem magamnak, mivel bennem sokatokkal ellentétben semmilyen rossz szándék nem volt.

A kérdésre a válasz: egy vegán fogyaszthat sört, mert nem állati eredetű "táplálék".

2016. márc. 9. 12:02
 23/30 anonim ***** válasza:
Szoktam néha sört inni én is. Vegetáriánus étrendbe belefér.
2016. márc. 9. 12:07
 24/30 anonim ***** válasza:
Én nem iszom, de azért, mert nem szeretem se a szénsavat, se az alkoholt, se a sör ízét, nincs köze ahhoz, hogy vega (a gyakorlatban legtöbbször vegán) vagyok.
2016. márc. 9. 16:08
 25/30 Szaniszlo Ferenc ***** válasza:
ismerek néhány külföldi sört, amit magyarországon is lehet kapni és vegán. De a magyar gyártók jelenleg nem foglalkoznak ezzel a kérdéssel, simán használnak állati eredetű ülepítőszereket. Gondolom eleve kevés vegán ül igazgatói székekben élelmiszeripari cégeknél, mégkevesebb állatvédő.
2016. márc. 9. 23:18
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Á, trollokat etetni néha poén. Amúgy nem úgy tűnik, hogy troll lenne, de fura alak, az bizonyos.

Az a helyzet, hogy igenis vannak definíciók, fogalmak, amik azért vannak, hogy ha azt mondjuk, akkor a másik embernek egyből lejöjjön, hogy miről van szó.

Ha valaki azt mondja, hogy ő heteró, de azért poénból szombatonként szexel egyet a saját nemével, az ugye minek mondja azt, ami definíció szerint egyszerűen nem igaz?

Ha valaki kijelenti, hogy ő vegán, akkor az ezzel a fogalommal tisztában levő embernek lejön, hogy nem eszik húst (a hal ugyanúgy hús, ezt a megkülönböztetést sem értettem soha. más hús, de a vaddisznó és a csirke sem egyforma)... Aztán ha az állítólagos vegán mégis eszik húst, akkor az inkonzisztens, de ha valaki nem is tudja, mi a vegán s látja, hogy egy vegán húst eszik, akkor a másik, tényleg vegánnak már lehet, hogy húst akar adni (így is nehéz ez, azt mondom, vega vagyok, erre kínálják a csirkét. pedig ez elég köztudott és egyértelmű fogalom).

Az elnevezések nekem annyira nem fontosak, én aztán nem lovagolok rajtuk s nem én vagyok, aki vegának akarja besorolni magát, ha nem az. Amikor évi párszor ettem húst (általában halat), akkor nem voltam vega s nem is mondtam ezt (bár lehet, hogy sokakat zavar a "majdnem vega" kifejezésem, de ha egyszer az az igazság. oké, hogy nem lehet valaki kicsit terhes, kicsit halott és kicsit vega, a majdnem vega az természetesen nem vega, de közel áll hozzá s általában ugyanazokkal a nehézségekkel vagy pozitívumokkal találkozik, mint vegaként, megérti őket, tápanyagbevitelben sem alapoz a húsra kicsit sem).

Az évi egyszer halevő emberke sem kifejezetten vega, de kísértetiesen közel áll hozzá, s igazából megszakításos vega :D Fél év elég hosszú ahhoz, hogy rá lehessen mondani, hogy vega.

Vannak étrendek, amikre nincs tetszetős szó. De ne nevezzük annak, ami nem.

Láttam én már embert vegánnak nevezni magát s nem fogta fel, hogy a szalámievés ezt kizárja. Ilyen emberekkel teli világban különösen jó az egyértelműség, de egyébként is.

Persze vannak félrevezető fogalmak, de örülnék, ha minél kevesebb lenne.

2016. márc. 10. 12:54
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

- Bakker bejött egy medve a lakásomba!

- Te! Az nem macska volt?

- Az majdnem medve, nem?

:)

2016. márc. 14. 08:38
 28/30 anonim ***** válasza:
Mindig is utáltam a sört! Ez nem függ össze azzal, hogy vegán lettem. Tehát nem iszom, de csak azért mert nem szeretem. :)
2016. máj. 3. 12:22
 29/30 anonim ***** válasza:

Halevő vegán, atyaúristen.

A vegán definíció szerint azt jelenti, hogy semmi állati, olyan se, amihez nem kell állatot ölni.

Már az is régen rossz, hogy a halevő "vegetáriánusok" miatt sfolyton olyan hülyeségeket kérdeznek, hogy eszem-e halat (az talán nem egy döglött állat), de ez a halevő vegán, atyaúristen.

Akàrki találta is ki ezt a kategóriát, ilyen nincs, ez paradoxon.

2016. jún. 12. 09:01
 30/30 anonim ***** válasza:
Ezennel elismerem ezt a kategóriát és elnevezem "tengeri húsevőnek" :)
2016. jún. 13. 06:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!