Vegák, vegánok: isztok sört?
Vegetáriánusok és vegánok: fogyasztotok sört? Szeretitek? A vegetáriánus és vegán étrendbe belefér a sör? Egészségesnek tartjátok (mértékkel persze)?
Én magam nem eszem húst (halat sem) de mézet, tojást és tejtermékeket rendszeresen. Nem tudom, ez milyen vegetáriánus kategória. Mert állatvédő nem vagyok, bőrfotelom van. Emellett szeretem a sört, minden hétvégés napokon vagy egy nehéz munkanap után iszom egyet. (Sosem rúgok be, azt szánalmasnak tartom!)
Makrobio megengedi a hal fogyasztását, csak nem kell keverni a vegánizmussal sőt vegetarianizmussal sem.
Aki halat eszik az nem vegetariánus, de erről már van itt rengeteg kérdés, kár belemenni.
Sört nyugodtan ihatsz kérdező. Ha szeretném én is meginnám :P
A sörgyártás során is használhatnak állati eredetű anyagokat a sör tisztítására. Pl. zselatin, de még sok más anyag is lehet. (Bor, üdítők és gyümölcslevek esetében is gyakori). A német tisztasági törvény előírása miatt (hogy mik lehetnek pontosan az összetevők), a német sörök mind vegánnak minősülnek. Külföldi cégekkel más a helyzet, ott maximum a gyártónak tudsz írni, és rákérdezni.
Az üvegek címkéjét viszont gyakran állati eredetű ragasztóval ragasztják fel.
Igen belefér a sör.
( trollt pedig ne etessétek)
Na, szeretnék még egy 0%-ot.
1. Nem én találtam ki az elnevezést.
2. Tisztán definiciós problémaként tekintetek a kérdésre, és nem biztos, hogy az a jó útvonal.
3., A vegán szó értelme valóban az, amit előttem már leírtak, az a vegán, aki semmilyen állati eredetű terméket nem fogyaszt és nem használ.
De ha van olyan vegán, aki mondjuk mézet eszik?
Vagy mondjuk van egy bőrkanapéja, amit nem dob ki csak azért, mert vegán lett?
Vagy nem eteti a vegán étrend szerint a kutyáját, mint Steiner Kristóf?
Ők sem vegánok?
Nyugodjatok le és mindenki próbálja meg elfogadni a másikat. A hal pedig kétségkívül állati táplálék, de nekünk szükségünk van rá, mert sok olyan élelmiszer van, ami a vegán konyhában oké, de nálunk nem, mivel nem tiszta alapanyag, vagy a termék, amit egy vegán simán megeszik nem abból készült és szerintünk ez sokkal fontosabb, mint a trendi "vegánság", amikor ugyanúgy szemetet eszel, csak éppen nem állati eredetűt.
Utolsó kevered a vegetáriánust a vegánnal.
Én fogyasztok mézet így nem is vagyok vegán...
Szerintem nézz utána a dolgoknak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!