A vegak mit tesznek a zsemlebe?
Aki nem vegán, annak ott a tojás, a vaj vagy a sajt, de a vegánoknak is van kismillió opció, mindenféle növényi kencék. Szinte sosem használtam, mert sosem ettem szendvicset, de egyszer kipróbáltam és finomnak találtam a paradicsomos sült hagymát és a sült répát (amihez jól megy a rozmaring). Ennél persze jóval kifinomultabbak is vannak.
Zöldség persze mehet bele változatosan.
Nekem a kedvencem a kókuszzsírban pirított darált szezám és napraforgó, jó sűrűn és jól befűszerezve. Csak épp gabonát nem eszem s amúgysem fér bele ilyen zsírbomba, amíg szálkásítok. De nagyon jó, már annak, aki bírja a zsíros cuccokat.
Fú, rengeteg mindent, sokkal változatosabban mint egy húsos szendvicsbe :)
Pl. én ezeket szeretem nagyon a szimpla vaj,sajt,sali,paradicsom,paprija,ubi kombón kívül:
Avokádó, cheddar, mini kukorica
Avokádó, tojás
Avokádó, camembert/brie
Brie, rukkola, gránátalma
Uborka, feta, olajbogyó
Mozzarella, aszalt paradicsom, rukkola
Padlizsánkrém/avokádókrém
Hideg rántotta vagy tükörtojás, saláta, hagyma
Nyers cékla, uborka, saláta
Svéd gombasali
Tojáskrém
Hummusz
Cukkini, feta, saláta
Grill padlizsán, paradicsom, rukkola
Japán omlett, nori
A 4.nek milyen igaza van, svéd gombasaláta, az tuti jó. Nyilván hagymás sült gombával is remek. Vagy csak sült vagy rántott gombakalappal.
S ott a padlizsánkrém, ajvár s a többi zöldségkrém...
Mint már korábban írtam, sosem ettem szendvicseket. Nagyritkán egyet azért igen, az máig is kedvencem: meleg főtt tojás, de még kissé nedves sárgájával (még jobb, ha folyik, csak azt malacul lehet enni. ha nem várjuk el, hogy meleg legyen, el is lehet vinni, de én soha nem csinálok olyat), csemege uborkával, mustárral (és/vagy grillszósszal, amit én paradicsompürébe keverek előtte) és egy kis reszelt sajttal. Gyerekkoromban enyhén vajas kenyérrel ettem, manapság kenyér és vaj nélkül, szerintem teljesen felesleges hozzá, sőt csak ízetlenebbé és rosszabb összetételűvé teszi, persze ez ember- s étrendfüggő.
Csicseriborsó, nagyon olcsó és iszonyatosan magas a vitamin, ásvány, fehérje tartalma..vas, b1,b2..stb.
Csicseriborsós,paradicsomos, cukkinis, fokhagymás fasírt és egésznapra jóllakik az ember..
Nagy tájékozatlanok az itteni emberek sajnos ezen a téren.
Különböző zöldségfasírtot, szóját, gombát, hasonlókat.
Nem vagyok vega, de bizony esetenként én is szoktam húsmentes kajákat, hasonlókat készíteni. Ha jól van fűszerezve, változatosabbá teszi, teheti még a húsevő ember konyháját is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!