A sütikbe tortákba hogyan csinálják oylan szép magasra a krémeket? Miket tesznek bele?
Figyelt kérdés
Sajnos nincs túl nagy tapasztalatom még a sütésben, oroszkrém tortát szeretnék csinálni csak félek hogy össez esik rajta a hab2016. márc. 21. 09:12
1/9 anonim válasza:
Cukrászdában általában zselatint raknak a krémbe, mert jobban megtartja mint a habfixáló.
2/9 anonim válasza:
A cukrászdákban többnyire cukrászati hab alapanyagból készítik ( növényi ) amitől áll, mint a cövek.
A valódi 30 %-os habtejszínbe jótékonyan hat a habfixáló.
3/9 anonim válasza:
Ha használnak is valamilyen állagjavítót, az biztosan nem zselatin.
4/9 anonim válasza:
Én pont ezt készítettem a kisfiam harmadik szülinapjára. Na azóta is azon röhögünk, hogy anya rosszkrémtortát csinált, ugyanis vállaslhatatlanul nézett ki, de finom volt, mindenki repetázott. Azóta megtanultam: növényi zsiradékot kell használni, felhasználás-felverés-előtt fagyóba rakni 20 percre, meg sok zselatin kell.
5/9 anonim válasza:
De ááttértem a Scher-tortára, abban nincs mesterséges ezaz.
6/9 anonim válasza:
Apukám cukrász, érdekes ők sokszor raknak zselatint a krémekbe. Elárulok egy titkot, még a gyümölcsjoghurtban is van állományjavítónak, sőt a legtöbb margarinban is.
8/9 anonim válasza:
1. Elegendő alapanyagot használnak (a házi tortareceptekben csak sokszor egy vékonyka réteghez elegendő hozzávaló van!)
2. Cukrászkrémekből és hasonlókból csak igénytelen helyeken dolgoznak. Egy valamit is magára adó cukrász autentikus receptekkel dolgozik és természetes alapanyagokkal.
3. A megfelelően felvert habtejszínhez nem kell habfixáló ahhoz, hogy szép stabil legyen. De ettől a térfogata nem nő!
9/9 A kérdező kommentje:
koszi mindenkinek, mentek a zold kezek :)
2016. márc. 21. 21:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!