Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak, hogy a muffin...

Mit csináljak, hogy a muffin egyszerre legyen finom is és szép is?

Figyelt kérdés
Ha finom, puha, kicsit "szafots" a tésztája, akkor nem emelkedik fel szépen, olyan "agyoncsapott" formája van. Ha meg szépen felemelkedik és olyan lesz, mint a képeken, akkor nagyon száraz.
2009. okt. 3. 21:03
1 2
 1/11 anonim válasza:
82%
Süsd finomra, és díszítsd ki :) Lehet kapni mindenféle ehető díszeket, például kis színes gyöngyök...
2009. okt. 3. 21:33
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát ja, azt szoktam csinálni. Azt figyeltem, hogy ha finom liszttel csinálom, akkor nem lesz szép, viszont olyan, amilyennek szeretem, rétes liszttel viszont szép lesz, csak olyan száraz :S
2009. okt. 3. 21:47
 3/11 anonim válasza:
84%
Ha semmiképpen nem tudod megoldani akkor szerintem finomra csináld, végülis evésre csinálod, nem dísznek. :D
2009. okt. 3. 22:00
 4/11 anonim ***** válasza:
81%

Ezt próbáld ki, nekem szép is szokott lenni és finom is:-))

[link]

2009. okt. 3. 22:12
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi! Pont ez volt életem első muffinja, ami a receptben van :) Na pl. az finom volt nagyon és olyan cuccos kicsit a málnától, de a teteje lapos maradt. Amit ma sütöttem, az meg mintaszerűen néz ki, de száraz :S Mindegy, akkor maradok a finomabb verziónál, mert általában ódákat zengenek a muffinjaimról, csak mindig megjegyzik, hogy "a mekiben nem így néz ki", amitől a falnak tudnék menni.
2009. okt. 3. 22:20
 6/11 anonim ***** válasza:
78%
Ha a liszt okoz különbséget, felezd.. fele-fele.
2009. okt. 3. 23:58
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha tudod melyik recepted a száraz ,töldsd meg ha elkészült pudinggal ,lekvárral,krémmel,tortadíszítővel egyszerű.Ha pedig a nyers tésztát töltöd .mikor berakod a formába fele tésztát ,akkor tedd a tölteléket rá kanállal és ezt borítsd a nyers tészta másik felével.
2009. okt. 4. 19:45
 8/11 anonim ***** válasza:
59%
Finom a vanília puding kókuszreszelékkel összekeverve /melegen keverd/ ezt nyers tésztába szoktam tölteni,ha kész tetejét leöntöm csokival és szórok rá kókuszt vagy színes díszeket:) 19:45-ös voltam :)
2009. okt. 4. 19:47
 9/11 anonim ***** válasza:
Diós-répás muffint szoktam sütni, mindig finom és jól is néz ki. Ha érdekel a receptje, leírom.
2009. okt. 5. 00:51
 10/11 anonim ***** válasza:

Baromira nem arra adtok választ mitől nem lesz száraz és lesz egyben szép. A töltelék tipp meg díszítés frappáns de erre nyilván magától is rájött.

A lisztfelező emgoldást érdemes lenne kipróbálni, nem egy újkeletű ötlet.

De a muffin-tészták általában nem túl könnyedek, sűrűek és ettől fullasztóak. Ami meg könnyed az nem is igazi muffin tészta.

2009. okt. 5. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!