Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegák, ti randiznátok olyan...

Vegák, ti randiznátok olyan lánnyal, aki nem hajlandó lemondani a húsról?

Figyelt kérdés

Megismertem egy fiút és nagyon megtetszett. A probléma az, hogy memeggyőződéses vegán, én meg húst hússal eszem. Ráadásul állattenyésztő mérnöknek tanulok. Persze szeretem az állatokat és nagyon fontosnak tartom, hogy a haszonállatoknak minél jobb életet biztosítsunk és fájdalommentesen vágjuk le őket. Álmom, hogy tanyára költözzek és ott saját magamnak termeljem meg a kaját.

Engem nem zavar, ha a párom nem hajlandó húst enni, csak ne kezdjen el téríteni. Hajlandó vagyok neki külön főzni és meg is kóstolni ezeket a kajákat, viszont amivel nem szeretnék közelebbi kapcsolatba kerülni, azok a húspótló műkaják, mint a szójaalapú ételek vagy a margarin. Szóval ti randiznátok hozzám hasonló lánnyal? Hozzáteszem, hogy ismerem mindkét oldal érveit, tudatosan döntöttem úgy, hogy a vegetáriánus életmód nem nekem való, tehát nem arról van szó, hogy csak megszokásból eszem így, vagy mert nem tudok lemondani róla.

2016. szept. 5. 09:54
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
56%

Ugyan nem vagyok vega, de azt javaslom, kerüld el ezt a fiút. Olyan lehet, mint a szektások, és csak megnehezíti az életedet. Biztos, hogy bele akar majd szólni a munkádba és az álmaidba is. Állandó konfliktusforrás. Ráadásul nem tudtok majd eljárni jó kis kolbászfesztiválokra meg ilyenekre sem. Ha ezen kívül egy főnyeremény a srác, akkor is csak a "megfontolandó" kategóriába tenném.

34F

2016. szept. 5. 10:09
 2/32 anonim ***** válasza:
68%

nekem van több vega ismerősöm akinek olyan párja van,aki nem veti meg a húst:) szerintem nincs ebből baj,de mindkét félnek rugalmasnak kell lennie. a vega ne csapjon patáliát ha te húst eszel az asztalnál,de a húsevő se akarja ráerőltetni a húsos kaját a másikra.hagyni kell egymást békében. + nyilván együttélés során gondolni a másikra a főzések során. sok kajából ki lehet venni egy adagot a másiknak,mielőtt hozzátennénk a húst. meg sok olyan kaja van ,amiben nincsen hús,de a húst evők is nagyon szeretik. ilyeneket is lehet csinálni.

a VEGÁN viszont kicsit nehezebb téma szerintem. én úgy látom,hogy a vegánok kevésbé toleránsok,mint a vegák. biztos nem minden esetben így van, de én benne vagyok az ország legnagyobb vegán csoportjába facebookon és rengeteg olyan bejegyzés van, ahol keményen bírálják azokat a rokonjaikat is,akik húst mernek enni. én nem vagyok benne biztos,hogy ez párkapcsolatban működhet.

bár nekem nem tiszta,hogy a srác most vega vagy vegán? mert mindkettőt használtad rá,pedig nem ugyanaz.

egyébként a legegyszerűbb,hogy már most megbeszélitek ezt,mielőtt összejöttök. te mondd el neki,hogy nem mondanál le a húsról vagy az állati eredetű dolgokról,de elfogadod,hogyha ő nem eszik ilyet. és ő is fogadja el,hogy te mit eszel.és neki sem kell lemondani semmiről. ha ez megy,akkor mehet a kapcsolat. ha elkezd győzködni meg dögevőnek nevezni meg ilyenek,akkor menekülj.

2016. szept. 5. 10:13
 3/32 A kérdező kommentje:

bár nekem nem tiszta,hogy a srác most vega vagy vegán?

Ezt én sem tudom, de szerintem ha meggyőződésből csinálja, akkor inkább az utóbbi lehet, mert általában így szokott lenni.

2016. szept. 5. 10:20
 4/32 anonim ***** válasza:
10%

Ovo-vegaként (tejtermékeket nem, de tojást eszek) a férjem amikor megismerkedtünk mindenevő volt. Nem volt akadály, az elején ő sem tudta máshogy elképzelni az életét de kb. 5 év után lassan magától átállt. Sosem veszekedtünk, egyszerűen hagytuk egymást úgy élni ahogy a másik akar és nem erőltettük a saját véleményünket a másikra.

DE!

Olyannal nem bírtam volna kapcsolatot kialakítani, aki az ipari állatkínzást támogatja, hisz benne. A férjem mindig is azt mondta hogy belátja hogy rossz, és nem hazudott a képembe hogy szereti az állatokat, de halomra öli őket, mert ez a kettő nem fér össze! Benned nem a húsevés az ellenszenves, hanem a pofátlan önámító hazugságok!

"Persze szeretem az állatokat és nagyon fontosnak tartom, hogy a haszonállatoknak minél jobb életet biztosítsunk és fájdalommentesen vágjuk le őket."

Aki szereti az állatokat, nem gyilkolja őket. Akit szeretsz, azt nem eszed meg, nem okozol neki fájdalmat. Hazudsz.

"Engem nem zavar, ha a párom nem hajlandó húst enni, csak ne kezdjen el téríteni."

A párod valszeg ugyanígy van ezzel, nem zavarja, csak ne hazudj.

"Hajlandó vagyok neki külön főzni és meg is kóstolni ezeket a kajákat,"

Felnőtt ember biztos tud főzni magára is

"viszont amivel nem szeretnék közelebbi kapcsolatba kerülni, azok a húspótló műkaják, mint a szójaalapú ételek vagy a margarin. "

14 év vegetáriánusság alatt sosem fogyasztottam még húspótló terméket. Előbb tájékozódj mielőtt hülyeségeket írsz.

2016. szept. 5. 10:32
 5/32 anonim ***** válasza:
73%
Ez tényleg egy vallás, úgy látom. Nos, az az igazság, hogy ha mondjuk a fiam elém állna azzal, hogy "apa, meleg vagyok, a fiúkat szeretem", azt el tudnám fogadni. De ha azt mondaná, hogy "apa, kitaláltam, hogy vegán leszek", és elkezdene téríteni mindenkit, hogy ne egyen húst, mert kínozzák az állatokat, én nem igazán tudnék mit kezdeni vele, és szégyellném őt.
2016. szept. 5. 10:37
 6/32 A kérdező kommentje:

Aki szereti az állatokat, nem gyilkolja őket. Akit szeretsz, azt nem eszed meg, nem okozol neki fájdalmat. Hazudsz.

Na, az ilyen elvakultaktól mentsen meg az ég...

A húspótló műkajákról meg annyit, hogy elhiszem, hogy te nem eszed, de ettől még létező jelenség, hogy sok vegán ilyen kajákat eszik, tisztelet a kivételnek.

2016. szept. 5. 10:51
 7/32 anonim ***** válasza:
24%

Kérdező kérlek cáfold meg az állításom akkor!

Nem vagyok elvakult, mint írtam azt is elfogadtam hogy a férjem evett húst.

De az olyasmit, hogy "szeretem az állatokat" de megeszem őket viszont nem bírok elviselni, mert puszta hazugság. Azzal hogy szereted a húst/ nen érdekelnek az állatok körülményei/stb. nincs bajom, csak légy őszinte.

2016. szept. 5. 11:03
 8/32 anonim ***** válasza:
91%

szerintem annyi pasi van a földön. nyilván adj neki egy esélyt,de nem kell túlgondolni.ha nem jön össze lesz más. :)

nekem pl vannak vega és vegán barátaim és kicsit nehéz velük programot találni, mert van amelyik nem szereti,hogyha húsos kaját eszek amíg vele vagyok. van amelyik nem is hajlandó normális helyre menni kajálni,hiába van vega kaja is. nem tudom elképzelni,hogy ez egy kapcsolatban hogy működik. mert pl mi a párommal heti rendszerességgel megyünk el hamburgerezni vagy pizzázni. és nekem ezek húsosan az igaziak.de szalonnát is szoktunk sütni stb. ha vega/vegán lenne akkor kompromisszumokat kéne kötni.amivel nincs baj, de pl amiket a 4# írt,az olyanok miatt nem járnék vegával. toleránsnak állítja be magát,holott velünk vadidegenekkel már leállt veszekedni ezzel kapcsolatban. én ilyennel nem tudnék pl együtt élni,aki lépten nyomon kritizál meg az állatok szenvedésivel traktál.megértem az álláspontját, mindenki tudja is ezeket. de döntés kérdése,hogy eszünk -e húst.ha igen,akkor tiszteleben kéne tartani szerintem.

2016. szept. 5. 11:05
 9/32 anonim ***** válasza:
11%

8. Én veszekedek? Amikor a kérdező kérte egy VEGA véleményét hogy működne-e?

Leírtam a véleményemet, ami eddig az egyetlen hasznos válasz volt a kérdésre mivel rajtam kívül egyetlen vega sem válaszolt és lepontoztak a fenébe.

Aki nem a kérdésre válaszolt, hanem rasszista kommenteket eregetett a vegaságról meg a homoszexualitásról az 70%-ot kapott. Na ne már!

Ha a kérdező arra kíváncs hogy egy vegának ez elfogadható-e akkor talán el kellene fogadnia a nemleges választ is.

2016. szept. 5. 11:11
 10/32 A kérdező kommentje:

Nincs kedvem itt vitatkozni egy olyan témáról, ami nem a kérdéshez kapcsolódik. Ha te szeretnél, akkor írj ki egy másik kérdést.

Utolsó: mondjuk nekem is vannak "fura" táplálkozási szokásaim, én ugyanis semmilyen feldolgozott, ipari kaját nem vagyok hajlandó enni. Mindent magam szeretek elkészíteni. Persze nagy ritkán elmenni pizzát enni az oké, de azért általában ott is inkább öntet nélküli salátát eszem, mert még az a legkevésbé műkaja.

2016. szept. 5. 11:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!