Vegák, ti randiznátok olyan lánnyal, aki nem hajlandó lemondani a húsról?
Megismertem egy fiút és nagyon megtetszett. A probléma az, hogy memeggyőződéses vegán, én meg húst hússal eszem. Ráadásul állattenyésztő mérnöknek tanulok. Persze szeretem az állatokat és nagyon fontosnak tartom, hogy a haszonállatoknak minél jobb életet biztosítsunk és fájdalommentesen vágjuk le őket. Álmom, hogy tanyára költözzek és ott saját magamnak termeljem meg a kaját.
Engem nem zavar, ha a párom nem hajlandó húst enni, csak ne kezdjen el téríteni. Hajlandó vagyok neki külön főzni és meg is kóstolni ezeket a kajákat, viszont amivel nem szeretnék közelebbi kapcsolatba kerülni, azok a húspótló műkaják, mint a szójaalapú ételek vagy a margarin. Szóval ti randiznátok hozzám hasonló lánnyal? Hozzáteszem, hogy ismerem mindkét oldal érveit, tudatosan döntöttem úgy, hogy a vegetáriánus életmód nem nekem való, tehát nem arról van szó, hogy csak megszokásból eszem így, vagy mert nem tudok lemondani róla.
Utolsó helyett hatosra utolsó előttire gondoltam.
Elfogadom a nemleges választ, a stílusodat viszont nem.
hát ha normális a fiú, akkor működőképes lehet a kapcsolat, de én is úgy vettem észre, hogy a vegák (bár főleg inkább a vegánok) nem bírják ki, hogy ne keltsenek bűntudatot másokban és ne próbálják meg rájuk erőltetni a saját étrendjüket. persze biztos van kivétel is.
szerintem adj a dolognak esélyt, ha ilyen habzószájú agresszív vega/vegán, akkor az már pár randi után ki fog derülni, amikor elkezd beszólogatni neked. ha jót akarsz, akkor RÖGTÖN otthagyod a pi..ába.
Az utóbbi 1 évbe kető ilyen hittérítő vegán volt itt gyk-n.
Az egyik a #4-es, ő is úgy kezdte, hogy morális szempontok miatt nem eszik húst, tudja, hogy a világ összes szenvedését nem lehet megszüntetni, aztán bekeményített vagy unatkozik :D
#16: "Az utóbbi 1 évbe kető ilyen hittérítő vegán volt itt gyk-n.
Az egyik a #4-es, ő is úgy kezdte, hogy morális szempontok miatt nem eszik húst, tudja, hogy a világ összes szenvedését nem lehet megszüntetni, aztán bekeményített vagy unatkozik :D"
Azt elfelejtetted megemlíteni, hogy az a "hittérítő vegán" mindig csak más húsevők irracionális érveire válaszolt, miközben ők a saját pozíciójukat képtelenek voltak megvédeni. Idézem a Merriam-Webstert:
"dogmatism (noun) dog·ma·tism: a viewpoint or system of ideas based on insufficiently examined premises"
Ha valaki pozitív érveket hoz fel egy pozíció mellett, majd azok megcáfolásakor nem hajlandó a pozícióját módosítani, pontosan ezt nevezzük dogmatizmusnak. Az, hogy a társadalom jelentős többsége ilyen pozíciót vesz fel, az pedig nem érv, csupán ad populum.
Amikor megismerkedtem a párommal, ő húst hússal evő családban élt s elég vegyesen táplálkozott, én meggyőződéses vega voltam évek óta. Fel se merült semmi probléma e téren, bár az igaz, hogy én nem készítek húst, igaz, sokáig nem is éltünk együtt, addigra pedig már ő sem evett :D Vagy csak évi 1-2 alkalommal. Kicsit komplikált lenne a sepernyőkkel, ha folyton húst sütne benne, de nyilván megoldható, sok pár azt teszi.
Nekem is azt kell mondanom, hogy egy ipari állatkínzást helyeslő vagy ignoráló emberrel nem tudnék együttélni, ez alap, de valahogy bennem remekül összefér az állatok szeretete a húsevéssel, nincs ebben semmi hazugság :) Amúgyis, senki sem szeret minden egyes állatot, az állatbarátok is megölnek egy csomót. Ez a világ ilyen.
A véleményem semmit nem változott, amikor újra ettem húst (nyilván nagyon megválogatva, amúgy többnyire lazacot. a halakat nem szeretem, ezt vállalom, persze azok se szenvedjenek feleslegesen, de akkor sem állnak oly közel a szívemhez, mint pl. a pókok). Nem érzem, hogy a hús evése vagy nem evése olyan nagyon elválasztaná az embereket. A hozzáállásokban van nagy különbség, az baj, ha valakit nem érdekli az állatok szenvedése, hisz "azért vannak".
Nem értem azt sem, miért kell beszólni a kérdezőnek a műkaják miatt, mikor rengeteg vega és vegán iszonyúan alapoz ilyenekre, van vegán tojás is, csirkemintás dobozban, hajmeresztő szerintem, ahogy a vegán kötözött sonka is... :D OK, színezett izé, de ne nevezzék már annak, amire csak kívülről hasonlít, ez olyan vergődés, hogy hasonlóan egyenek, mint aki húst eszik, nem értem az értelmét :D
Sok vega és vegán normális ételeket eszik, ilyen vackok nélkül, persze, de sokan nem. Amúgy nem a világvége, ha néha valaki szójázik vagy efféle, joga van hozzá, csak a vadhajtások nekem már nagyon röhejesek s értelmetlennek tűnnek. Volt nemrég 5 vegán napom, elég egyszerű normálisan enni úgy is. Nekem nem való, mert túl nehéz erősen szénhidrátszegénnyé tenni (ami nekem ideális) s még jól is lakni vele szálkásításkor, amúgyis odavagyok a tojásért, de ez is egy normális életmód, ha jól csinálja az ember.
"van vegán tojás is, csirkemintás dobozban, hajmeresztő szerintem, ahogy a vegán kötözött sonka is..."
No igen, ezekre gondolok én is. Ráadásul ezek legtöbbje szerintem sokkal egészségtelenebb és az előállításuk is környezetszennyezőbb, mint a legalja ipari állattenyésztő telepen előállított hús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!