Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegák, ti randiznátok olyan...

Vegák, ti randiznátok olyan lánnyal, aki nem hajlandó lemondani a húsról?

Figyelt kérdés

Megismertem egy fiút és nagyon megtetszett. A probléma az, hogy memeggyőződéses vegán, én meg húst hússal eszem. Ráadásul állattenyésztő mérnöknek tanulok. Persze szeretem az állatokat és nagyon fontosnak tartom, hogy a haszonállatoknak minél jobb életet biztosítsunk és fájdalommentesen vágjuk le őket. Álmom, hogy tanyára költözzek és ott saját magamnak termeljem meg a kaját.

Engem nem zavar, ha a párom nem hajlandó húst enni, csak ne kezdjen el téríteni. Hajlandó vagyok neki külön főzni és meg is kóstolni ezeket a kajákat, viszont amivel nem szeretnék közelebbi kapcsolatba kerülni, azok a húspótló műkaják, mint a szójaalapú ételek vagy a margarin. Szóval ti randiznátok hozzám hasonló lánnyal? Hozzáteszem, hogy ismerem mindkét oldal érveit, tudatosan döntöttem úgy, hogy a vegetáriánus életmód nem nekem való, tehát nem arról van szó, hogy csak megszokásból eszem így, vagy mert nem tudok lemondani róla.

2016. szept. 5. 09:54
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
3%
Legyél tisztában azzal, hogy ezek az emberek nem diétát tartanak, hanem szektások, elvi okokból nem esznek húst. Mint minden vallásos, meggyőződéses ember, előbb-utóbb megpróbálja az értékrendjét rád kényszeríteni. Ahogy egy hívő muszlim megpróbálhat megtéríteni, úgy egy hívő vegán is megpróbál majd.
2016. szept. 5. 19:01
 22/32 anonim ***** válasza:
69%

Azért túlzásokba ne essünk már...szekta meg miegyéb...Én ismerek vega házaspárt, akik nem állatszeretet miatt, hanem egészségügyi meggyőződésből nem esznek húst. A gyerekeiket is vegaként nevelték persze. Viszont mikor a gyerekek olyan korba értek, hogy elkezdtek másfelé is érdeklődni, mint amit a szülők nevelnek nekik, az egyik meg akarta kóstolni a húst. Megengedték neki. Azóta az a gyerek eszik húst. Persze otthon nem készítenek neki, mert gondolom a vega főzésre vannak berendezkedve, de bárhol máshol ehet gond nélkül. Pedig még nem nagykorú, nem mondhatjátok, hogy azért, még csak 10 éves. Ja, és a másik gyerek nem evett azóta sem húst, hiába van előtte is a lehetőség. Neki nem kell, azt mondja...

Tehát nagy különbségek vannak vega és vega között. Kérdező, a konkrét srác hozzáállását kell megismerned.

2016. szept. 6. 09:55
 23/32 A kérdező kommentje:
Igen, én is úgy gondolom, hogy nem mind szektás. Pl az egyik egyetemi tanárom is egy vegán állatorvos, de teljesen normális a hozzáállása. Persze sajnos sok olyan is van, aki a kutyának is salátát ad hús helyett, meg aki szerint megenni a kedvencként, luxus körülmények között tartott tyúk tojását kizsákmányolás.
2016. szept. 6. 10:17
 24/32 anonim ***** válasza:

idézném egy korábbi válaszolót: Előbb tájékozódj mielőtt hülyeségeket írsz.

vega vagy vegán? úgy tűnik, még ezt sem tudod pontosan.

a húspótló műkajákról is csak ismételném egy korábbit: lehet valaki úgy is vegán, hogy nem eszik ilyesmit.

a kérdésre válaszolva: döntsd el magadban, mi fontos neked. ha ezt egy vallásnak tartod és félsz a térítéstől, akkor ne menj bele vele semmi komolyba.

a térítés mindkét részről érvényes, te se próbáld őt megváltoztatni, nem csak étkezésben, másban sem.

elfogadod így vagy nem? ez a kérdés

2016. szept. 7. 06:04
 25/32 anonim ***** válasza:
0%
Most, hogy ezt tisztáztuk, már csak arra a kérdésre kéne választ adni, hogy egy vegával ki randizna vajon??
2016. szept. 7. 07:30
 26/32 A kérdező kommentje:

"Előbb tájékozódj mielőtt hülyeségeket írsz. "

Pontosan milyen hülyeségeket írtam?

"vega vagy vegán? úgy tűnik, még ezt sem tudod pontosan."

Az ember ritkán faggatja ki az ismerőseit a táplálkozási szokásaikról. Csak annyit tudok, hogy egy barátomnak megemlítette, hogy nem eszik húst, mert sajnálja az állatokat. Ennyi.

"a húspótló műkajákról is csak ismételném egy korábbit: lehet valaki úgy is vegán, hogy nem eszik ilyesmit. "

Soha nem állítottam, hogy mindenki ilyeneket eszik, de sajnos sokan igen. Több ilyen ismerősöm is van és nekem is végig kellett szenvednem pár ebédet, ahol inkább csak salátát ettem, mert nem voltam hajlandó rántott szóját enni.

Egyébként nekem teljesen mindegy, milyen étrendet követ a párom, bár azt nem tudnám végignézni hosszú távon, ha szemét kajákkal teszi tönkre magát, függetlenül attól, hogy vegán, vega vagy húsevő.

2016. szept. 7. 09:13
 27/32 anonim ***** válasza:

"Az ember ritkán faggatja ki az ismerőseit a táplálkozási szokásaikról. Csak annyit tudok, hogy egy barátomnak megemlítette, hogy nem eszik húst, mert sajnálja az állatokat. Ennyi. "

Azt írtad többször is, hogy a párod...

Az ember a párja étkezési szokásait általában ismeri.

"a húspótló műkajákról is csak ismételném egy korábbit: lehet valaki úgy is vegán, hogy nem eszik ilyesmit. "

Soha nem állítottam, hogy mindenki ilyeneket eszik, de sajnos sokan igen. Több ilyen ismerősöm is van és nekem is végig kellett szenvednem pár ebédet, ahol inkább csak salátát ettem, mert nem voltam hajlandó rántott szóját enni. "

De mi miatt aggódsz, ha nem is tudod fogyaszt e ilyesmit?

Mellesleg maga a szója, tofu NEM HÚSPÓTLÓ, hanem egy hagyományos ázsiai erjesztett babkészítmény.

A bő olajban sült tofu pl. Teljesen mindennapi étel japánban. Az ilyen ételekkel szerintem semmi gond. Nem ipari, ízfokozós műkaják, egyszerű erjesztett bab...

Amivel valóban baj van az a növényi/gabona/szója kolbász, felvágott, húsutánzat.

Különbséget kellene tenni a kettő között mert önmagában a szója egy ásványi anyagokban és fehérjékben dús, természetes növényi tápanyag és semmi gond vele. Az ipari tartósítós-hulladékos-ízfokozós műtermékek pedig egészen más lapra tartoznak!

2016. szept. 7. 10:29
 28/32 A kérdező kommentje:

Azt írtad többször is, hogy a párod...

"Az ember a párja étkezési szokásait általában ismeri."

Jesszus, hol írtam, hogy a párom? Még csak randi se volt. Ha a párom lenne, mégis mi okom lenne feltenni a kérdést? Akkor egyértelmű lenne a válasz.

A szója pedig önmagában nem baj, ezt nem is írtam, hanem a szójás műkolbász, műrántotthús a gáz.

Szerintem meg kéne tanulnod szöveget értelmezni, mert rajtad kívül mindenkinek sikerült.

2016. szept. 7. 11:21
 29/32 anonim ***** válasza:

Korabbi vegan valaszolo vagyok, meg a nagyon korabbi a nagyon szelsoseges elott..

Vegan vagyok, de egy ilyen emberrel,mint ,aki lehulyezett teged meg en sem randiznek.

A baratom mindenevo es baromi jol megvagyunk, nem teritgetunk,hanem viccelodunk. A mukajaimrol is, amit bevallok,h husutanzat mukaja..de siman megcsinalom neki a husos kajat is,de az en husutanzataimat gyuloli. Egyszer csinaltam vegantoltottkaposztat, de nem mondtam el neki.Elkezdte enni es miutan leultem melle es en is elkezdtem villazni, dobbent arccal tette le az evoeszkozt: Asszony. Mit tettel velem? Hozza teszem brazil a ferfiu es nem sok toltott kaposztat evett eddig :D

O is felt tolem,hogy majd hitteritek, de ez a ne edd meg ,akit szeretsz, ne gyilkolj stb. Gyilkolni embert szoktak, ha meg megettel egy kobaszt, nyugodtan mond,hogy aztaz allatot nem szeretted. Nincs ebbe semmi. Szeresd a cicadat, hozz el menhelyrol allatokat stb. A tsnyadon legyen menhelyi kutya.

Nyugodtan kezdj randizni a fiuval, ha fele olyan boldogok lesztek,mint mi mar megerte.

2016. szept. 8. 09:47
 30/32 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó. :)
2016. szept. 8. 10:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!