Vegák, ti randiznátok olyan lánnyal, aki nem hajlandó lemondani a húsról?
Megismertem egy fiút és nagyon megtetszett. A probléma az, hogy memeggyőződéses vegán, én meg húst hússal eszem. Ráadásul állattenyésztő mérnöknek tanulok. Persze szeretem az állatokat és nagyon fontosnak tartom, hogy a haszonállatoknak minél jobb életet biztosítsunk és fájdalommentesen vágjuk le őket. Álmom, hogy tanyára költözzek és ott saját magamnak termeljem meg a kaját.
Engem nem zavar, ha a párom nem hajlandó húst enni, csak ne kezdjen el téríteni. Hajlandó vagyok neki külön főzni és meg is kóstolni ezeket a kajákat, viszont amivel nem szeretnék közelebbi kapcsolatba kerülni, azok a húspótló műkaják, mint a szójaalapú ételek vagy a margarin. Szóval ti randiznátok hozzám hasonló lánnyal? Hozzáteszem, hogy ismerem mindkét oldal érveit, tudatosan döntöttem úgy, hogy a vegetáriánus életmód nem nekem való, tehát nem arról van szó, hogy csak megszokásból eszem így, vagy mert nem tudok lemondani róla.
Jót nevettem a válaszokon. Én nem eszek állati eredetű táplálékot (egészségtelennek tartom) és titkolom, vagyis nem tartom magam vegánnak, mert nincs kedvem a szektásokhoz tartozni, engem is idegesítenek, az állataim húst esznek. A férjem mindenevő, amit én főzök az vegán kaja és nincs vele gondja, a húsos ételt általában rendeljük neki. Nem eszek semmilyen feldolgozott élelmiszert, szójából pedig csak fermentáltat, úgyhogy nem igaz, hogy minden vegán szójapárizsin él, én egyszer ettem ilyet eddig. A vegánokon általában jót röhögünk együtt, nincs semmi gondunk abból, hogy máshogyan táplálkozunk.
Az állatokat szeretjük és nekem is szörnyű hallani, hogy milyen rossz körülmények között tartják őket, de ezen nem az segít, ha valaki nem eszik húst, ezen majd te, akár húsevőként tudsz változtatni, ha majd erre szakosodsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!