Vegánok! Milyen margarint használtok sütéshez, és milyet szendvicsre?
Bár nem vagyok vegán, szerintem nem értelmetlen válaszolnom.
Kókuszzsírt használok. Vegazsírnak elkészítve akár kenyérfélére is igen jó. Bár nem szoktam szendvicset enni.
Ma tűnödtem el rajta, hogy végülis mindennemű hozzáadott zsír nélkül is lehetne élni, de én sem szeretném azt.
Köszönöm a választ!
Kókuszzsírt csak sütéshez használok néha, kenyéren nem szeretem a zsíros textúrájú dolgokat. A margarin krémes, azért szeretném azt használni, bár tény, hogy én is ritkán eszek szendvicset.
Tesco Value light margarin, az árára nem emlékszem, de nagyon olcsó volt.
Összetevők: ivóvíz, növényi zsírok és olajok(napraforgó, repce, pálma változó arányban), emulgálószerek (zsírsavak mono-és digliceridjei, poliglicerin-poliricinoleát), étkezési só(0,5%), savanyúságot szabályozó anyag(citromsav), aroma, tartósítószer (szorbinsav), színezék(béta-karotin), vitaminok(A,D3)
Én is kezdő vegán vagyok, nekem, mikor megvettem, vegánnak tűnt, de még nem néztem teljesen utána, hogy az érthetetlenebb nevű összetevői pontosan mit is jelentenek. Egyébként sütéshez, "vajazáshoz" tökéletes a kókuszzsír, az, ami mindig van itthon(haj- és bőrápolásra is használom).
Az előttem szólókkal egyet kell, hogy értsek. A kókuszzsír/olaj használatát ajánlanám, de azt is mértékkel. Egyébként a margarinok közül úgy tudom, hogy a Liga, Flóra, Delma vegánok.
Ha gondolod lépj be a facebookon a Vegan in Hungary csoportba (ha még nem tetted), sok fontos dolgot, segítőkész emberkéket találsz a vegánsággal kapcsolatban. ;)
Akik azt hiszik, hogy a kókuszzsír (és a margarin) olyan egészséges, azoknak ajánlom elolvasni/meghallgatni:
https://www.youtube.com/watch?v=EmrrwO6PuIM
Egyébként én sütéshez olíva- vagy szőlőmagolajat használok, ezen kívül van itthon tökmag-, szezám- és kendermagolaj, ezeket néha levesbe, szezámkrémbe vagy zöldségkrémekbe szoktam használni.
A cikkeket nem olvastam el, mert a böngészőm nem ítélte biztonságosnak a webhelyet.
A másikat viszont meghallgattam, sok újdonság nem hangzott el benne. Olcsó húsnak híg a leve, ezért nem kell a legolcsóbb gagyit venni mindenből. A hidegen sajtolt kókuszolajjal nincs probléma.
Egyébként az összes finomított olajat hexánnal oldják ki, ide értve a napraforgó-, pálma- és olíva olajat is. Ezért kell finomítatlan, hidegen sajtolt olajat használni.
Nem én pontoztalak le egyébként, én mindig hasznosnak ítélem, ha egy problémát több nézőpontból is megvizsgálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!