Tejfehérje- és szójaallergiások! Milyen növényi tejfölt használtok?
Diatetikus szerint elvileg ha élőflórás tejfölt teszel az ételbe (pl leves) és felforralod akkor az úgy jó.
Hangsúlyozom a diatetikus is csak mondta hogy elvileg.
Tejföl helyett? Semmit, a tejföl egy teljesen nélkülözhető étel. Nem főzöl olyan ételeket, amiknek alapeleme a tejföl, vagy pedig alternatív módon készíted el őket. Ezen nem kell idegeskedni, a tejfölt mint ételt nem is ismerik sok országban. Mégis megvannak nélküle.
Tej és szójafehérje helyett hüvelyesekből és búzából származó fehérjét fogyassz, vagy ha nem vagy vegetáriánus, akkor húst.
A tej önmagában egyrészt szintén 100%-ig nélkülözhető étel - és érdemes is nélkülözni, másrészt pedig ahogyan felettem írták is, növényi tejeket házilag is tudsz készíteni, illetve szinte minden boltban megkaphatod. A boltban ugyan némileg drágább, mint a tej, viszont értékesebb is általában a bennük lévő tápanyag, vagyis jobban meg is éri. A házilag készített növényi tej pedig sok esetben számottevően olcsóbb lehet, mint a bolti tej.
A növényi tejek remek alapanyagot szolgáltatnak mindenféle étel elkészítésére - legyen akár normál táplálkozású, akár vegetáriánus, akár ételallergiás a vendég. Annak is érdemes a főzésben kipróbálni, aki normál étrendet követ - ugyanis tényleg remekek!
Tehát ne tessék kétségbeesni, ezekkel az allergiákkal még akár vegetáriánus is lehetsz, nincs egészségügyi kockázata, és semmilyen hátrányt nem szenvedsz - legfeljebb a tejivó versenyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!