Vásároltam egy joghurtkészítő gépet, Silvercrest márkájút. Mennyire volt jó befektetés? Használtok gépet otthoni joghurtkészítéhez? Finomabb, jobb, egészségesebb a joghurt ha otthon készíted?
Nem használok ilyesmit, mert nem egészségesek a tejtermékek egyáltalán. A joghurt sem. Így az otthon készített sem. Az mindenesetre jó pont, hogy nincs benne ipari tartósítószer, ha házi tejből csinálod nyilván jobb valamivel, mint a bolti. Illetve mesterséges aromák helyett gyümölcsökből.
Ha hasonló dolgokra vágyok, akkor bio szója vagy mandulajoghurtot szoktam venni, és friss gyümölcsökkel keverni.
A tejtermékekkel elsősorban a kazeintartalmuk, laktóztartalmuk a gond, valamint a hormontartalmuk. Nem gondolom, hogy egészséges lenne antibiotikumokkal, hormonokkal tömött állatok tejét fogyasztani, ahova mindez beleivódik. Persze a házi tartás ilyen szempontból más, de a kazein, laktóz ugyanúgy ott van.Tanulmányok szerint erősen rákkeltő mindegyik. Elsősorban a bélrák, prosztatarák, petefészekrák, mellrák kialakulásában játszanak jelentős szerepet. Emellett ugye a cukorbetegség és a szív-és érrendszeri problémák kialakulásában, de ez már annyira egyértelmű manapság, hogy mondani sem kell :)
Mindenesetre ha már tejtermékeket akarsz fogyasztani, akkor mindenképpen egy jó lépés legalább átállni házi, nem génmanipulált forrásra.
milyen génmódosítás?
szerinted az ösztrogén mégis micsoda, ha nem hormon?
te tájékozódj, mielőtt hülyeségeket írsz...
"fito-ösztrogén tartalma miatt - álla- toknál meddőséghez vezet, gyengíti az immunrendszert, embereknél pedig a Harvard egyetem 2008-as tanulmánya szerint bizonyítottan csökkenti a sper- maszámot"
másrészt a hormonzavarban, inzulin rezisztenciában szenvedő embereknél hatalmas kárt képes okozni, de gondolom ezt is jobban tudod, mint azok, akik elszenvedői ezeknek
én tapasztalatból beszélek, és te?
De áruld már el HONNAN KERÜL A BABBA hormon szerinted?? Ez a hülyeség, nem az állítás, hogy a hormon káros.
A szójababban egy miligramm hormon nincs. Hormonokra hasonló fitoösztrogének vannak benne, ami NEM ÖSSZETÉVESZTENDŐ az ösztrogén hormonnal. Ezek az ún. izoflavonok csoportjába tartoznak és nincsenek hatással a tesztoszteronszintre, ösztrogénszintre. Ha így lenne, minden ázsiainak mellei nőttek volna már, ugyanis ott napi étel a szójabab.
Itt olvashatsz róla egy tanulmányt, ha szeretnél:
Az összes eddig választ jelentettem.
Kezdjük a végén: A joghurt nagyon egészséges tejtermék. A boltban kapható natúr joghurtok szinte kivétel nélkül jók, adalék- és tartósítószermentesek. Ettől függetlenül igényelheted a saját készítést. Nem nagy kunszt, sok leírást találsz a neten.
Ha pocsék tejből készíted, akkor otthon sem lesz jobb.
A gépről: Tapasztatom szerint az ilyen masinák néhány hét után megkapják a felesleges kacat minősítést, s a többi nem használt szerkezet közé kerülnek. Vagy elajándékozásra kerülnek.
kérdező, erre már nem fogsz választ kapni... :D
egyébként, ha már megvetted, nem mindegy? :)
szerintem minden egészségesebb, amit te magad állítasz elő, hiszen tudod, mit tettél bele, nincs tele plusz felesleges hozzávalókkal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!