Mennyi sütőport vagy szódabikarbónát használtok a 6 tojásos piskótához?
Semennyit, a sok tojásos tésztákba sosem teszek, ott a tojás. A keményítős piskótáim remekül feljönnek (amúgy csak 4 tojásosak, a tepsim pedig közepes, mert a legnagyobb minisütőm van), a többi (pl. maglisztes) is könnyed (azok is feljönnek, csak a végén lapultabbak lesznek, mint pl. a tk tönkölylisztes, az volt eddig a legjobb, legszebb s igen finom is), csak a mákosak tömörebbek, de azok is jók :)
De még nemrég kezdtem el piskótát sütni, majd kipróbálom szódabikarbónával (nagyon picivel, nem jó ízű, ha sok kerül egy sütibe, erre érzékeny vagyok) s több tojással is. Anyám mindig tett sütőport a piskótába, s ugyanolyan aránnyal káészítette, mint én (1 tojáshoz 1 dkg liszt, a klasszikus recept), csak ő még cukrot is tett bele.
Kedves második válaszolótól kérdezném!
1 tojáshoz 1 dkg liszt? Piskóta? Szerintem elírhattad! :)
Jómagam nem szoktam beletenni semmit, viszont sokat olvastam itt, hogy kevéskét tesznek bele.
A 6 tojásoshoz a fél csomag biztosan elég, ahogy a válaszokból leszűrtem.
eltúlozni nem szabad, mert állítólag kiérződhet a piskótán az íze.
Kivétel az olajos piskóta (nálam ), mert az olaj lehúzná, ha nem tennék bele pici sütőport.
Én úgy tudom, hogy nem kell.
Át kell szitálni a lisztet és gyorsan keverni, attól lesz levegős.
#3: Nem, ez a klasszikus piskótatészta, tojásonként 1 dkg liszt. A neten is sok helyen olvastam már, anyám is így csinálta, az ő anyja is. Ez a normális, könnyed piskóta...
Tudom, hogy van, aki máshogy csinálja s dióból, mákból én is több dekát használok tojásonként (bár van, amiből tojásonként felet), de attól még ez a klasszikus, víz- és tojás nélküli, nem spórolós, tepsinként 10-12 tojásos magas, sárga, könnyed piskóta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!